Overoll_Croissanterie

«Ο σημερινός επιχειρηματίας αναζητά την αντοχή ενός concept στην πάροδο του χρόνου» | Ιωάννης Κίκιρας, Αλκιβιάδης Ζέρβας, Σπύρος Παππάς, Overoll Croissanterie

Το Overoll Croissanterie έχει πλέον καθιερωθεί στο κοινό ως το No. 1 success story που επανασύστησε στο κοινό της Αθήνας τη μαγεία του αυθεντικού croissant. Το ευρηματικό concept και η προσέγγιση που έχει υιοθετήσει οδήγησαν το Overoll Croissanterie στην ταχεία και αποτελεσματική διείσδυση στον κλάδο της εστίασης, προσφέροντας στον συνεργάτη διαχρονικότητα και κερδοφορία.

Ο Ιωάννης Κίκιρας, ο Σπύρος Παππάς και ο Αλκιβιάδης Ζέρβας μοιράζονται στα FRANCHISE SUCCESS AWARDS την προσέγγιση που τους οδήγησε στην ταχεία αποδοχή του κοινού, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του concept, την ανθεκτικότητά του απέναντι στις προκλήσεις της αγοράς, αλλά και τη δέσμευσή τους να καλύψουν τις ανάγκες του σύγχρονου franchisee.

«Η διάκριση του Overoll ως GOLD WINNER EMERGING FRANCHISOR OF THE YEAR 2023 μας γεμίζει με υπερηφάνεια και ικανοποίηση, ιδίως γιατί προέρχεται από μια ομάδα που η γνώμη της μετράει για εμάς».

Overoll_Croissanterie

Το Overoll Croissanterie εγκαινίασε ένα καινοτόμο concept που επανασύστησε στην Ελλάδα τη μαγεία του αυθεντικού croissant, διεισδύοντας αποτελεσματικά σε πολλαπλές ζώνες της καθημερινότητας. Ποια είναι τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτού του concept, που οδήγησαν στη βράβευση ως GOLD WINNER EMERGING FRANCHISOR OF THE YEAR;

Ο τρόπος που έχουμε προσεγγίσει το croissant διαφέρει αισθητά από τον ανταγωνισμό και θεωρούμε πως είναι ο ιδανικός για τον καταναλωτή. Αυτό είναι και το διαφοροποιητικό στοιχείο που μας διακρίνει από τα υπόλοιπα brands πρωινού και takeaway, η έμφαση που δίνουμε, δηλαδή, στο αυθεντικό croissant. Σεβόμαστε απόλυτα τη διαδικασία παρασκευής του croissant και χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τις βέλτιστες μεθόδους και τα καλύτερα υλικά για την παραγωγή του. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε επιτύχει να παρουσιάσουμε στο κοινό το croissant στην καλύτερη εκδοχή του. Η αφοσίωσή μας στην ποιότητα φυσικά διακρίνεται σε όλο το φάσμα των προϊόντων μας, γεγονός που προϋποθέτει αφενός ιδιαίτερη τεχνογνωσία για να συμβεί και αφετέρου συγκεκριμένο mindset από το κατάστημα προς τον πελάτη. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία θεωρούμε ότι μας έχουν κάνει να ξεχωρίζουμε.

Το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, καθώς και οι αλλεπάλληλες κρίσεις έχουν δημιουργήσει πολλές προκλήσεις στον κλάδο της εστίασης. Με ποιον τρόπο επιτυγχάνει το Overoll Croissanterie να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα της αγοράς;

Μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον έχουμε καταφέρει να σταθούμε γερά στα πόδια μας, χάρη στην εργατικότητα και την τεχνογνωσία μας. Επειδή και οι τρεις συνιδρυτές είμαστε εξειδικευμένοι στη ζαχαροπλαστική, έχουμε αναπτύξει τη δυνατότητα πειραματισμού με πιο low-cost συνταγές, χωρίς να συμβιβαζόμαστε όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων. Τέτοιου είδους τεχνικά πλεονεκτήματα είναι που δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα stress-tests του κλάδου της εστίασης και να ευδοκιμήσουν μακροπρόθεσμα.

Μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος της εστίασης είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Πώς ανταποκρίνεστε σε αυτή τη συνθήκη;

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης. Εμείς στο Overoll Croissanterie το διαχειριζόμαστε αυτό παρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας και οφέλη προς τους υπαλλήλους μας. Δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες των υπαλλήλων μας και έχουμε προβλέψει την ορθή τιμολόγηση του οικονομικού μοντέλου, ώστε με λίγες μόνο ανατιμήσεις να επιτύχουμε μια ισορροπία που υποστηρίζει το προσωπικό και παράλληλα βοηθά να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα.

Ποιος είναι, κατά τη γνώμη σας, ο ρόλος της τεχνολογίας σε ένα σύγχρονο δίκτυο και με ποιον τρόπο επιτυγχάνει το Overoll Croissanterie την αποτελεσματική ενσωμάτωση των τεχνολογικών εξελίξεων, στα καταστήματά του;

Αντιμετωπίζουμε την τεχνολογία ως την κινητήρια δύναμη για τη διαρκή εξέλιξή μας σε κάθε επίπεδο. Από το λογισμικό, τα μηχανήματα μέχρι το τελικό προϊόν και την εξυπηρέτηση, εμείς και οι συνεργάτες μας παραμένουμε πλήρως ενημερωμένοι όσον αφορά τις καινοτομίες του κλάδου, προκειμένου να βρισκόμαστε πάντα σε ευνοϊκή θέση. Δεν μένουμε πίσω όσον αφορά καινοτόμες λύσεις σε επίπεδο μηχανημάτων, ενεργειακές λύσεις, ή γενικότερα συνολικές βελτιώσεις. Λειτουργώντας ως μια συνεκτική ομάδα, συμβάλλουμε τα μέγιστα στην επιχείρηση, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις αρμοδιότητές του. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνουμε ταχύτερη εξέλιξη, χωρίς να χρειάζεται ένα άτομο να εξειδικεύεται σε όλα, γεγονός, φυσικά, πιο δύσκολο.

OVEROLL NEW LOGO

Αντιμετωπίζουμε την τεχνολογία ως την κινητήρια δύναμη για τη διαρκή εξέλιξή μας σε κάθε επίπεδο

Ποιες είναι οι ανάγκες του σύγχρονου franchisee; Τι αναζητά από μια πρόταση franchise;

Για τον σύγχρονο franchisee, η κερδοφορία είναι σίγουρα απαραίτητη, αλλά όχι επαρκής. Το Overoll αναγνωρίζει ότι ο σημερινός επιχειρηματίας αναζητά την αντοχή ενός concept στην πάροδο του χρόνου. Είναι σημαντικό αυτό που θα επιλέξει να του προσφέρει ασφάλεια στην ανταγωνιστική αγορά της εστίασης, όπου αναδύονται διαρκώς νέα concepts, τα οποία δοκιμάζονται και πρέπει να αποδείξουν την ανθεκτικότητά τους. Επομένως, θεωρούμε ότι τον ενδιαφέρει το concept που θα επιλέξει να έχει αγαπηθεί από το κοινό, να έχει αντέξει και να είναι statement. Να είναι κοινώς αποδεκτό το βάθος του στην αγορά. Η κατανόηση των διαφορετικών λειτουργικών αναγκών και η παροχή βοήθειας στους franchisees, ώστε να οικοδομήσουν μια ισορροπημένη ποιότητα ζωής, είναι κάτι που λαμβάνεται αισθητά υπόψιν στο Overoll Croissanterie και επιτυγχάνεται μέσω ενός «έτοιμου» concept, με έναν οργανισμό που το υποστηρίζει σε κάθε επίπεδο. Είτε σε επίπεδο λειτουργίας, business, οικονομικών, μάρκετινγκ, όλα είναι μέρος της ολοκληρωμένης υποστήριξης που λαμβάνεται από το σύστημά μας.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας ως GOLD WINNER EMERGING FRANCHISOR OF THE YEAR 2023.

Η διάκριση του Overoll ως GOLD WINNER EMERGING FRANCHISOR OF THE YEAR μας γεμίζει με υπερηφάνεια και ικανοποίηση, ιδίως γιατί προέρχεται από μια ομάδα που η γνώμη της μετράει για εμάς. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη THE FRANCHISE CO.. Δεν μετανιώνουμε στο ελάχιστο για την απόφαση που πήραμε και ελπίζουμε να τους δικαιώσουμε για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει μέχρι τώρα.