ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Το βραβείο αυτό, φέρει το όνομα του Στέλιου Σταυρίδη, ο οποίος με την ενεργή παρουσία του, εδραίωσε το θεσμό του franchising στην Ελλάδα.

Ο Στέλιος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Σμύρνη.

Ήταν κάτοχος πτυχίου Μηχανολογίας του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά.

Στην πολυετή κι επιτυχημένη του πορεία, κατέλαβε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013.

Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει, επίσης, εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες.

Ο Στέλιος Σταυρίδης το 2006, τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.

Ίδρυσε τον Όμιλο Εταιρειών Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions). Όμιλος που ξεχωρίζει για τον μοναδικό τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας και την έντονη περιβαλλοντική ευαισθησία. Η εταιρεία Piscines Ideales του Στέλιου Σταυρίδη έχει βραβευτεί  κατ’ επανάληψη σε Ελλάδα και Ευρώπη, για το εργασιακό της περιβάλλον. Τρεις συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008, 2009) αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη εταιρεία για να εργάζεται κανείς (Best Workplace) στην Ελλάδα αλλά και μια από τις 10 καλύτερες στην Ευρώπη, μέχρι το 2009, που κατέκτησε την 1η θέση πανευρωπαϊκά.

Ο Στέλιος Σταυρίδης αποτέλεσε τον πρώτο πρόεδρο Συνδέσμου Franchise Ελλάδος. Στην επί σειρά ετών θητεία του, μέσα από συνεχείς δράσεις, πρωτοβουλίες και προσπάθειες εδραίωσε τον θεσμό, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητά του. Επίσης, συνέβαλε στην κατάρτιση του κώδικα δεοντολογίας του Συνδέσμου και συσπείρωσε τα μεγαλύτερα δίκτυα. Ο Στέλιος Σταυρίδης συνέβαλε ενεργά στην οικοδόμηση της αξιοπιστίας του θεσμού και στην ανάδειξή του, ως εξαιρετικό μέσο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν επίσης:

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες).

Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην μέλος του Δ.Σ.

Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πρώην Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων.