konstantinos-antaras-franchisor-pizza-fan

«Το επιχειρηματικό μοντέλο της Pizza Fan μπορεί πάντα να προσαρμοστεί στις ανακατατάξεις που συμβαίνουν στην αγορά γιατί στηρίζεται στη γνώση των αναγκών του πελάτη» | Κωνσταντίνος Αντάρας, Pizza Fan

Η Pizza Fan μετρά 27 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της εστίασης και αποτελεί την Νο.1 ελληνική αλυσίδα – πρωταθλητή στο pizza delivery. Όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας στην αγορά, καινοτομεί και εφαρμόζει πρώτη, τις βέλτιστες πρακτικές που αποτελούν πρότυπα για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου. Για αυτές τις καινοτόμες πρακτικές, για την ισχυρή παρουσία της και για το σύγχρονο και ελκυστικό επιχειρηματικό μοντέλο που προσφέρει στους συνεργάτες franchisees, το δίκτυο franchise Pizza Fan τιμήθηκε με το βραβείο “Stelios Stavridis” Award for Excellence in Franchising στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2023. Φέτος, είναι η δεύτερη φορά που η Pizza Fan διακρίνεται στα βραβεία του FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP με την πρώτη, το 2021, να αποσπά το βραβείο GOLD WINNER Driving Growth and Innovation. “Μας ικανοποιεί πάντα όταν βλέπουμε ότι η συνεχής προσπάθεια, το όραμα για ένα επιχειρηματικό μοντέλο που είναι μπροστά από την εποχή του και η έμφαση στην ανάπτυξή με νέες δημιουργικές στρατηγικές αποδίδει καρπούς, που μάλιστα γίνονται γνωστοί στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας” δηλώνει ο κύριος Κωνσταντίνος Αντάρας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σε συνεντευξη που παραχώρησε στα THE  FRANCHISE SUCCESS AWARDS.

Ποια είναι τα στοιχεία που συμβάλλουν στη διαχρονική επιτυχία της Pizza Fan;

Η Pizza Fan με 88 καταστήματα στην Ελλάδα, 2.000.000 ενεργούς πελάτες, 6.500.000 παραγγελίες το χρόνο και 27 χρόνια πετυχημένης πορείας είναι σήμερα η νούμερο 1 εταιρεία pizza delivery. Διαθέτει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που προσφέρει στον franchisee κερδοφορία και αναγνωρισιμότητα από την πρώτη μέρα. Από τα πρώτα της βήματα, εστίασε την προσοχή της στην ικανοποίηση των γευστικών αναγκών και απαιτήσεων των καταναλωτών. Γι’ αυτό ανέπτυξε ένα πολύπλευρο και ευέλικτο πελατοκεντρικό σύστημα (CRM), που της επιτρέπει να επικοινωνεί καθημερινά με τους πελάτες της και να ρωτά τη γνώμη τους για το προϊόν που κατανάλωσαν και έτσι να βελτιώνει συνεχώς τα προϊόντα της με βάση τις καταναλωτικές συνήθειες των πελατών της. Τέλος, με τον συνεχή έλεγχο της τήρησης των διαδικασιών και το σύστημα αυτοελέγχου HACCP, πιστοποιημένο από την TUV HELLAS, η Pizza Fan προσφέρει σταθερά φαγητό υψηλής ποιότητας και ασφάλειας και εξαιρετικά καινοτόμα προϊόντα.

Έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δυναμικό μοντέλο digital marketing που απευθύνεται συνεχώς στον καταναλωτή μέσα από πολλά διαφορετικά κανάλια με νέες προτάσεις που τελικά φέρνουν καθημερινά νέες πωλήσεις και νέους πελάτες στα καταστήματα μας.

Πώς προσαρμόστηκε το δίκτυό σας στα νέα δεδομένα της εποχής και σε ποιες αλλαγές του concept στο επιχειρηματικό μοντέλο, στα συστήματα, στις διαδικασίες κ.ο.κ. χρειάστηκε να προχωρήσετε;

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Pizza Fan μπορεί πάντα να προσαρμοστεί στις ανακατατάξεις που συμβαίνουν στην αγορά γιατί στηρίζεται στη γνώση των αναγκών του πελάτη. Φροντίσαμε να είμαστε ακόμα πιο κοντά στον καταναλωτή μετακινώντας τα καταστήματα μας σε πιο κεντρικά σημεία και προσθέτοντας νέα καταστήματα σε περιοχές που ίσως δεν μπορούσαμε να φτάσουμε με την ταχύτητα που θέλαμε. Παράλληλα εστιάσαμε στους χρόνους παράδοσης και στην εγγύηση ικανοποίησης του πελάτη με κάθε μέσο. Τέλος, προσθέσαμε νέα καινοτόμα προϊόντα σε κάθε κατηγορία που υπάρχει στο μενού μας αλλά δημιουργήσαμε και μια ολόκληρη νέα σειρά από ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό (MYCOOK) που ήδη αγαπήθηκε από το κοινό μας.

Ποιος είναι ο ρόλος των νέων τεχνολογικών εξελίξεων σε ένα σύγχρονο δίκτυο και με ποιον τρόπο τις ενσωματώνει αποτελεσματικά η Pizza Fan στα καταστήματα του δικτύου της;

Όλα μας τα καταστήματα είναι συνδεδεμένα online με το τηλεφωνικό μας κέντρο που διαχειρίζεται τις παραγγελίες από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, η νέα τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε σε real time την πορεία κάθε παραγγελίας καθώς και την επιτυχημένη παράδοση της και μας δίνει τη δυνατότητα να καταγράψουμε αμέσως το όποιο θέμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί. Άρα, για εμάς η νέα τεχνολογία σημαίνει δυνατότητα να είμαστε κοντά στον καταναλωτή που μας τιμάει με την προτίμηση του και να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τις καθημερινές του ανάγκες.

Για εμάς η νέα τεχνολογία σημαίνει δυνατότητα να είμαστε κοντά στον καταναλωτή που μας τιμάει με την προτίμηση του και να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τις καθημερινές του ανάγκες.

Στην τρέχουσα περίοδο που χαρακτηρίζεται από μια σειρά αλλεπάλληλων κρίσεων, ποια στοιχεία επηρεάζουν την ελκυστικότητα τόσο του concept όσο και της πρότασης franchise Pizza Fan;

Το concept της Pizza fan έχει δοκιμαστεί εδώ και 27 χρόνια σε μια συνεχόμενη σειρά  κρίσεων χωρίς να έχει επηρεαστεί, γεγονός που αποδεικνύεται από τη σταθερά αναπτυσσόμενη κερδοφορία των καταστημάτων μας. Φυσικά οι σημαντικές αυξήσεις τιμών που αντιμετωπίσαμε στις πρώτες μας ύλες ήταν μια δυσκολία που έπρεπε να διαχειριστούμε πολύ μεθοδικά και προσπαθήσαμε να τις απορροφήσουμε στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό, κάνοντας τις χαμηλότερες αυξήσεις που ήταν δυνατόν χωρίς παράλληλα κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα. Όσον αφορά το concept της Pizza Fan είναι πραγματικά μια πολύ δυναμική διαδικασία που τροφοδοτείται συνεχώς με νέα στοιχεία που προσφέρονται στο franchisee μας με τη διαδικασία της εκπαίδευσης που δεν είναι μια απλή διαδικασία ενημέρωσης για τα νέα προϊόντα που εισάγουμε αλλά και μια ασταμάτητη τροφοδότηση με επιχειρηματικό know how που του δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεται μπροστά από την αγορά. Ταυτόχρονα, έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικά δυναμικό μοντέλο digital marketing που απευθύνεται συνεχώς στον καταναλωτή μέσα από πολλά διαφορετικά κανάλια με νέες προτάσεις που τελικά φέρνουν καθημερινά νέες πωλήσεις και νέους πελάτες στα καταστήματα μας.

Ποιοι είναι οι λόγοι που καθιστούν την πρόταση franchise Pizza Fan ως μια μοναδική επιχειρηματική ευκαιρία και πώς η ισχυρή επωνυμία της εταιρίας συμβάλλει σε αυτό;

Μπαίνοντας κάτω από την ομπρέλα του brand name της Pizza Fan, της Νο.1 αλυσίδας pizza delivery στην Ελλάδα, ο franchisee έχει εξασφαλισμένη επιτυχία γιατί:

  1. Κερδίζει άμεσα την τεράστια αναγνωρισιμότητα από τους 1.500.000 ενεργούς πελάτες, που εμπιστεύονται την Pizza Fan και δημιουργούν τη φήμη από στόμα σε στόμα.
  2. Αποκτά, κάτω από τις διαδικασίες της εταιρίας, κορυφαία ποιότητα προϊόντων.
  3. Προωθεί τις πωλήσεις του στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, αφού η εταιρία εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα πρώτων υλών σε τιμές που καμιά άλλη εταιρία δεν μπορεί να εξασφαλίσει.
  4. Κάνει μία σίγουρη επένδυση για το μέλλον κι αυτό αποδεικνύεται από τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας και από το γεγονός πως πολλά στελέχη μας (20) έχουν σήμερα δικά τους καταστήματα.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Pizza Fan μπορεί πάντα να προσαρμοστεί στις ανακατατάξεις που συμβαίνουν στην αγορά γιατί στηρίζεται στη γνώση των αναγκών του πελάτη

Με ποιον τρόπο τα μοντέλα συνεργασίας απαντούν στις ανάγκες των σύγχρονων franchisees και με ποιον τρόπο το σύστημα franchise Pizza Fan υποστηρίζει τους συνεργάτες του δικτύου του;

Τα μοντέλα συνεργασίας μας με τον franchisee της εταιρείας καλύπτουν απόλυτα όλες τις ανάγκες του. Από την γκάμα προϊόντων που πρέπει να προωθήσει, την καινοτομία, τις ποιοτικές πρώτες ύλες που δεν μπορεί εύκολα να βρει στις τιμές που του εξασφαλίζουμε, το επιτυχημένο marketing και τα μοντέρνα social media που καλύπτουν το συνολικό φάσμα επικοινωνίας μια σύγχρονης επιχείρησης. Παράλληλα, έχουμε διοικητικό προσωπικό που είναι κοντά στον franchisee από το στήσιμο του καταστήματος, τη σήμανση, τα υλικά POP, τα υλικά συσκευασίας μέχρι την εύρεση υπαλλήλων για την κουζίνα και το delivery ή την εκπαίδευση στην εκτέλεση των συνταγών.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για το βραβείο σας «STELIOS STAVRIDIS» AWARD FOR EXCELLENCE IN FRANCHISING.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι από τη  βράβευσή μας και σας ευχαριστούμε για τη διάκριση της εταιρείας μας. Μας ικανοποιεί πάντα όταν βλέπουμε ότι η συνεχής προσπάθεια, το όραμα για ένα επιχειρηματικό μοντέλο που είναι μπροστά από την εποχή του και η έμφαση στην ανάπτυξή με νέες δημιουργικές στρατηγικές αποδίδει καρπούς, που μάλιστα γίνονται γνωστοί στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας.