ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ franchisor of the year

“Τα μοντέλα Franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχώς επικαιροποιούνται και αναβαθμίζονται”

Franchisor of the Year 2022, στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS αναδείχτηκε η ΑΒ Βασιλόπουλος καθώς η πορεία της και οι καλές πρακτικές που έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα, αποτελούν πρότυπο που θα ωφελήσει τόσο τα νέα δίκτυα όσο και το franchising στην Ελλάδα.

Στο FRANCHISE SUCCESS μίλησε ο Δημήτρης Παπαχρυσάνθου Wholesale & Affiliate Retail Director της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε για την βράβευση της εταιρείας, τις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει το διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον και το προφίλ των νέων επενδυτών. “Η βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος ως ο FRANCHISOR OF THE YEAR, μας κάνει όλους υπερήφανους για τις συντονισμένες προσπάθειες μιας μεγάλης ομάδας συναδέλφων που εργάζονται συστηματικά για την καταξίωση της πρότασής Franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος”, αναφέρει ο κ. Παπαχρυσάνθου.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ franchisor of the year

Στην πολυετή πορεία της, η ΑΒ Βασιλόπουλος κατέχει ηγετική θέση στην αγορά δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών. Ποιες πρακτικές έχετε υιοθετήσει ώστε να κάνετε πιο ελκυστική την πρόταση franchise ΑΒ Βασιλόπουλος;

Η ΑΒ Βασιλόπουλος εστιάζει διαχρονικά σε 2 βασικούς τομείς, με στόχο να βελτιώνει διαρκώς τα μοντέλα Franchise που διαθέτει στην αγορά.

Από τη μία, προσπαθεί να κάνει όσο πιο προσβάσιμη και εύκολη την είσοδο στον κλάδο, μέσα από την πρότασή της στον ενδιαφερόμενο, δίνοντας πολλά κίνητρα και ουσιαστική υποστήριξη στην απαραίτητη αρχική επένδυση.

Από την άλλη, επικαιροποιεί και βελτιώνει το πακέτο υπηρεσιών προς τον υφιστάμενο συνεργάτη, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στο πεδίο των πωλήσεων και της κερδοφόρας ανάπτυξης του κάθε συνεργάτη.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ franchisor of the year

Πώς ανταποκρίνεται το δίκτυο franchise Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει οι νέες συνθήκες;

Τα μοντέλα Franchise της ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχώς επικαιροποιούνται και αναβαθμίζονται στους παρακάτω τομείς:

  • Εμπορική πολιτική (ποικιλία, διαθεσιμότητα)
  • Προωθητικά προγράμματα (προσφορές, επικοινωνία και διαφήμιση)
  • Υπηρεσίες προς τον πελάτη (πρόγραμμα πιστότητας ΑΒ Plus, υποδομές ΙΤ, εναλλακτικές πληρωμές, info kiosks)
  • Συστήματα logistics (παραγγελιοληψία, αποθήκευση και εφοδιασμός προϊόντων)
  • Αυτοματισμοί (π.χ. παραγγελίες, πληρωμές πελατών)

Με τον τρόπο αυτό απαντά στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, προσφέροντας ασφαλείς, προσιτές, πιο εύκολες και γρήγορες αγορές.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ franchisor of the year

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποίησε το FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP, τα Super Market / Convenience Stores, βρίσκονται στην πρώτη θέση επιλογής των υποψήφιων επενδυτών. Ποια στοιχεία της πρότασης franchise της Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρουν σιγουριά και ασφάλεια στους νέους επενδυτές;

Η ΑΒ προσφέρει τη δυνατότητα στον υποψήφιο Franchisee, να δημιουργήσει το δικό του κατάστημα πώλησης Τροφίμων, με πολύ βατό ύψος αρχικής επένδυσης και με πολύ στενή καθοδήγηση σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής του ζωής.

Ο συνεργάτης προσβλέπει στην δημιουργία μιας επιχείρησης με βιωσιμότητα, ικανοποιητικές απολαβές και διασφαλισμένη απασχόληση σε βάθος χρόνου.

Απαιτείται διαφορετική υποστήριξη στους franchisees σήμερα; Ποιες διαφορές έχετε εντοπίσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Η ΑΒ διαχρονικά παρέχει ένα πλήρες πακέτο υποστήριξης στον Franchisee. Τα τελευταία χρόνια, καθώς το δίκτυο Franchise της ΑΒ μεγαλώνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, η ΑΒ εστιάζει τόσο στην πιο ουσιαστική εκπαίδευση του Franchisee σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών, εμπορικών θεμάτων και γνώσεις οικονομικής διαχείρισης, όσο και στους ολοένα βελτιούμενους όρους συνεργασίας,  κυρίως στο κομμάτι της αρχικής επένδυσης και στους όρους αποπληρωμής.

αβ βασιλόπουλος

Κατά την γνώμη σας, ποιο είναι το προφίλ του σύγχρονου franchisee;

Ο σύγχρονος Franchisee είναι ο άνθρωπος όλων των ηλικιών, ο οποίος έχει τη θέληση και το όνειρο να διασφαλίσει το επαγγελματικό του μέλλον, κάνοντας το βήμα παραπάνω τόσο για αυτόν όσο και για την οικογένειά του. Πλέον, όλοι είναι υποψήφιοι Franchisees, αρκεί να το πιστεύουν και να αφοσιωθούν πραγματικά στην ενασχόλησή τους με ένα σύγχρονο κατάστημα τροφίμων και την εξυπηρέτηση του πελάτη.