haris-gryparis-coffee-berry-franchise-success-awards-2021

Coffee Berry: Πάνω από 150 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο & Αίγυπτο

Στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2021, η Coffee Berry αναδείχθηκε ως GOLD WINNER Comprehensive Foreign Market Strategy, για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική διείσδυση που επέτυχε σε διεθνείς αγορές. Ο Χάρης Γρυπάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coffee Berry μιλά στο FRANCHISE SUCCESS για τη «συνταγή» της επιτυχίας της αλλά και για τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στον κλάδο της καφεστίασης, καθώς και στη συμπεριφορά του καταναλωτή.

coffee-berry-franchise-success-awards

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς στην Coffee Berry αλλά και για εμένα προσωπικά, να συμμετάσχουμε σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και να βρισκόμαστε ανάμεσα σε τόσο αξιόλογους ανθρώπους και εταιρείες. Η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, το οποίο καταφέραμε και κερδίσαμε. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Coffee Berry μετράει πάνω από 150 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο και μέχρι το τέλος του 2021, στα πλάνο της εταιρείας είναι η δημιουργία 40 ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα, 5 καταστημάτων στην Κύπρο, 4 στην Αίγυπτο και επέκταση σε άλλες ξένες αγορές», αναφέρει ο κ. Γρυπάρης.

Η καφεστίαση αφορά ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο. Κατά τη γνώμη σας, ποιες είναι οι τάσεις στον χώρο της καφεστίασης και ποιες οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή;

Tα τελευταία χρόνια, ο κλάδος του καφέ εξελίσσεται ραγδαία. Γίνονται συνεχώς έρευνες και μελέτες για το πολύτιμο αγαθό του καφέ, για να μπορεί ο καταναλωτής να απολαμβάνει ποιοτικά και ιδιαίτερα προϊόντα. Ο καταναλωτής γνωρίζει και αναζητά πλέον την ιδιαίτερη γεύση και την καλή ποιότητα στον καφέ του. Εκτός αυτού και εξαιτίας όλων των αλλαγών που επέφερε η πανδημία στη ζωή όλων μας, έγινε πιο έντονη η ανάγκη των ανθρώπων για μια ποιοτική ζωή σε όλα τα επίπεδα.

Ο καταναλωτής θέλει να απολαμβάνει ποικιλία προϊόντων, σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον, και δεν κάνει καμία έκπτωση σε αυτό. Στην Coffee Berry, ακούγοντας την ανάγκη των καταναλωτών, δημιουργήσαμε μικρές «οάσεις», σημεία συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να απολαμβάνουν άριστης ποιότητας προϊόντα, σε ένα περιβάλλον προσεγμένο και φιλικό. Να έχουν το «καταφύγιό» τους για την καλύτερη στιγμή της ημέρας τους.

coffee-berry-franchise-success-awards-2021

Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα του concept των καταστημάτων Coffee Berry;

Τα σημαντικότερα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα του concept της Coffee Βerry είναι η τεχνογνωσία μας πάνω στον ποιοτικό καφέ, που ξεκινά από την αρχή της δραστηριότητάς μας το 2003, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Δύο πλεονεκτήματα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, καθώς η βαθιά γνώση, η έρευνα και η συνεχής εξέλιξή μας πάνω στον πολύτιμο κόκκο του καφέ, μας επιτρέπει να επιλέγουμε και να δημιουργούμε ένα πραγματικά ποιοτικό προϊόν και με φροντίδα να το προσφέρουμε στους καταναλωτές μας. Για εμάς, η προσήλωση στην υψηλή ποιότητα, τόσο στον καφέ μας όσο και στα άλλα προϊόντα μας, είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν κάνουμε καμία έκπτωση σε αυτήν. Πέραν αυτού, η μεγάλη και εκλεκτή ποικιλία προϊόντων που προσφέρουμε, το προσεγμένο design των καταστημάτων μας και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας, συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματα που μας διαφοροποιούν. Για εμάς, ο κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός και αξίζει την αμέριστη προσοχή μας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, κάθε στιγμή της ημέρας.

coffee-berry-franchise-rofimata-franchise-success-awards

Ποιες αλλαγές έφερε η πανδημία COVID-19 στον κλάδο αλλά και στη συμπεριφορά του καταναλωτή; Mε ποιον τρόπο τα καταστήματα Coffee Berry ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία;

Σαφέστατα, η πανδημία έφερε μεγάλες αλλαγές και στον κλάδο της καφεστίασης αλλά και στη γενικότερη καταναλωτική συμπεριφορά, καθώς οι καταναλωτές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα περνούσαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ενώ οι χώροι εστίασης παραμέναν κλειστοί. Οι νέες συνήθειες των καταναλωτών είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση στις πωλήσεις των μεγάλων café με τους εκτεταμένους καθιστικούς χώρους αλλά και σε αύξηση στις πωλήσεις του delivery. Αυτήν την τάση, τα Coffee Berry με γρήγορα αντανακλαστικά και με σεβασμό στην υγεία των καταναλωτών, την αξιοποίησαν από την αρχή της πανδημίας. Μείναμε ανοιχτοί, σ’ αυτές τις δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες, προσθέσαμε προσωπικό και δώσαμε την ευκαιρία σε νέους φίλους – πελάτες να μας γνωρίσουν. Είμαστε χαρούμενοι που παρέμειναν κοντά μας. Συνεχίζουμε λοιπόν να προσφέρουμε μία συνολική εμπειρία υψηλής ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη δύναμη και την αποδοχή του Coffee Berry κι ενδεικτικό αυτού αποτελούν τα 40 νέα καταστήματα που θα λειτουργήσουμε μέχρι το τέλος του 2021.

coffee-berry-franchise-sandwiches-franchise-success-awards

Το δίκτυο franchise Coffee Berry, εκτός από την επιτυχημένη πορεία του στην Ελλάδα, επέτυχε ταχεία κι αποτελεσματική διείσδυση σε αγορές του εξωτερικού. Σε ποιες αλλαγές ή προσαρμογές προχώρησε η εταιρεία, για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα;

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήσαμε το Coffee Berry, νιώσαμε και πιστέψαμε ότι θα έχει πολύ καλή και μακρά πορεία. Αυτή η αίσθηση, μας γέμισε ευθύνη και πολύ νωρίς αντιλήφθηκα ότι πρέπει να επενδύουμε συνεχώς, στην έρευνα, στις υποδομές και στο ανθρώπινο δυναμικό. Συνεχώς μελετάμε την αγορά, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες και στους Franchisees μας. Στην παραγωγική μας μονάδα, επενδύουμε σε μηχανήματα, υποδομές και στην εκπαίδευση των ανθρώπων. Ψήνουμε τον καφέ μας οι ίδιοι στο ιδιόκτητο εργοστάσιό μας στο Κορωπί, έκτασης 2.500 τ.μ., το οποίο εξαγοράστηκε πλέον εξολοκλήρου από την Coffee Berry. Από εκεί, προμηθεύουμε όλο το δίκτυό μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας. Όλη αυτή η προσπάθεια έγινε μέρος της κουλτούρας της εταιρείας μας και έφερε τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξή μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκτός από την Κύπρο και την Αίγυπτο όπου διαθέτουμε ισχυρή παρουσία, βρισκόμαστε σε τελικές διαπραγματεύσεις για συμφωνίες Master Franchise με χώρες στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Για ποιους λόγους θεωρείτε ότι η πρόταση franchise της Coffee Berry αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για νέους  επιχειρηματίες;

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι συνεργάτες που μας εμπιστεύτηκαν, νιώθουν, εκ’ του αποτελέσματος, ότι κέρδισαν μία επιχειρηματική ευκαιρία, διότι απολαμβάνουν υψηλή κερδοφορία και ασφάλεια. Ο βασικός λόγος είναι ότι αυτή την περίοδο, τα Coffee Berry είναι ένα concept με τεράστια αποδοχή από τους καταναλωτές. Αναγνωρίζουν, αγαπούν και αναζητούν τα καταστήματα του δικτύου μας. Το Coffee Berry είναι ένα πολύ κερδοφόρο project με σταθερά ανοδική πορεία. Εκτός όλων των άλλων, υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με μια απολύτως οργανωμένη εταιρεία, με δομές, διαδικασίες, υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που θα προσφέρει στον συνεργάτη τη δυνατότητα να ασχοληθεί  μόνο με τη λειτουργία του καταστήματός του. Συνοψίζοντας, το concept των Coffee Berry προσφέρει υψηλή κερδοφορία και μεγάλη ασφάλεια στον επενδυτή που έχει διάθεση για εργασία.