STEGNO: GOLD WINNER FAMILY FRIENDLY FRANCHISE 2022

“Η οικογενειακή προσέγγιση ήταν και είναι ο στόχος από την πρώτη μέρα”

Tο δίκτυο franchise  STEGNO αναδείχτηκε GOLD WINNER στην κατηγορία Family Friendly Franchise του θεσμού THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2022, καθώς στηρίζει την οικογένεια και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες ευημερίας κι επαγγελματικής ανέλιξης, έχοντας υιοθετήσει μια κουλτούρα αμεσότητας, αμοιβαιότητας και υπεύθυνου franchising.

“Για εμάς είναι τεράστια τιμή αυτή η βράβευση καθώς αναγνωρίζεται η δουλειά μας και εμείς παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά”, αναφέρει ο Γιάννης Χίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της STEGNO.

stegno-23

Στο STEGNO, οι franchisees ήταν πάντα στο επίκεντρο. Ποιος είναι ο ρόλος του franchisee σε ένα σύστημα franchise;

Είναι το Α και το Ω από την πρώτη ημέρα που θα αποφασιστεί ότι θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο με τη μέθοδο του franchising. Όπως είναι σε όλους γνωστό, από την αγορά ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν λείπουν τα χρήματα. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι οποιοσδήποτε κλάδος δεν εστιάζει στον ανθρώπινο παράγοντα αναπτύσσεται εύκολα αυτόνομα χωρίς franchise. Η επιλογή του τρόπου ανάπτυξης επαφίεται στη φιλοσοφία και στο πλάνο που έχει κάθε εταιρεία. Στη δική μας περίπτωση η βάση μας, η πορεία μας και η εξέλιξή μας είναι κυρίως ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά αφού το αντικείμενό μας είναι η παροχή υπηρεσιών και η δυναμική μας εστιάζει στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών και προσωπική επαφή με τον πελάτη για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ποια είναι τα κριτήρια εκείνα, που πρέπει να πληροί ένας νέος συνεργάτης σας;

Να του αρέσει η τάξη και η καθαριότητα σε επίπεδο εμμονής, να θέλει να δουλέψει ο/η  ίδιος/α μέσα στο κατάστημα, να εμπιστεύεται τους ανθρώπους και να μπορεί να συνυπάρχει σε μια ομάδα. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

Τι είδους υποστήριξη παρέχετε στους συνεργάτες σας, ώστε να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά;

Εκπαίδευση διάρκειας 3 εβδομάδων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο καθώς και συνεχή επικοινωνία – συνεργασία ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών που θα προκύπτουν.

Επίσης διαθέτουμε πιστοποιημένο service του εξοπλισμού καθώς και πλήρη γκάμα ανταλλακτικών για αποκατάσταση οποιασδήποτε πιθανής βλάβης.

Ένα ακόμα δυνατό μας σημείο είναι η διάθεση αναλωσίμων δικής μας εισαγωγής αλλά και απορρυπαντικών με δικές μας συνταγές αποκλειστικά για το δίκτυό μας,

Εξίσου σημαντικό είναι το δυναμικό τμήμα marketing της εταιρείας που προσαρμόζεται στις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά στο δίκτυο αλλά και στον κάθε franchisee ξεχωριστά.

stegno-11

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας αλλά και κύριο πυλώνα και του franchising τόσο στην Ελλάδα όσο και στην διεθνή αγορά. Η επιχειρηματική πρόταση STEGNO έχει αναδειχθεί εξαιρετικά ελκυστική στην κατηγορία αυτή. Ποια είναι τα κύρια στοιχεία που την καθιστούν εξαιρετικά ελκυστική στην κατηγορία των οικογενειακών επιχειρήσεων;

Η λειτουργία των καταστημάτων μας δεν μπορεί να ακολουθήσει την πεπατημένη. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική π.χ. διαφορετικοί λεκέδες σε διαφορετικά υφάσματα, με διαφορετικές δυνατότητες επεξεργασίας κ.λπ. Αυτό από μόνο του μας λέει ότι  για τη σωστή λειτουργία ενός καταστήματος stegno επιβάλλεται η καλή και ακριβής επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται εντός του καταστήματος, όπως ακριβώς πρέπει να γίνεται και σε μία οικογένεια. Στις οικογένειές μας ξέρουμε ο ένας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του άλλου, τα αποδεχόμαστε αλλά και τα αξιοποιούμε, προκειμένου να  συνυπάρχουμε αρμονικά. Ακριβώς αυτό προσπαθούμε συνεχώς και στη Stegno και μάλλον… τα καταφέρνουμε.

Η σύγχρονη αγορά απαιτεί πολλά και γρήγορα από τους ανθρώπους που επιχειρούν και οι οικογενειακές επιχειρήσεις με τη μορφή που μέχρι πρότινος ξέραμε, δύσκολα θα ανταποκριθούν. Η ανάπτυξη με franchising συμβάλει στο να διασωθεί ο χαρακτήρας της οικογενειακής επιχείρησης, χωρίς να υστερεί σε τίποτα από τον οποιοδήποτε ανταγωνισμό.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας, ως 2022 GOLD WINNER FAMILY FRIENDLY FRANCHISE.

Για εμάς είναι τεράστια τιμή αυτή η βράβευση γιατί η οικογενειακή προσέγγιση στις επιχειρήσεις μας ήταν και είναι ο στόχος από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας. Όταν λοιπόν αναγνωρίζεται παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά.