avin-panagiotis-sarafoglou-franchise-awards

«Η ανάπτυξη της AVIN βασίστηκε αποκλειστικά στις ανάγκες του Πελάτη»

H AVIN, ένα από τα κορυφαία brands στην ελληνική αγορά ενέργειας, ξεχώρισε στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2021, κατακτώντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία Service Retail Stores Franchise. «Μας τιμά ιδιαίτερα η επιβράβευση αυτή και ευχαριστούμε την Κριτική Επιτροπή για την επιλογή μας. Παράλληλα όμως, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, γιατί επιβραβεύει τις στοχευμένες προσπάθειες ετών, να διαφοροποιηθούμε στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και πελατοκεντρικό δίκτυο καταστημάτων. Μας δεσμεύει όμως, να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον, να ακούμε διαρκώς τις ανάγκες του καταναλωτή και να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα σε όλα τα νέα δεδομένα της αγοράς», αναφέρει ο Παναγιώτης Σαράφογλου, Sales Manager της ΑVIN.

avin-franchise-pratirio-igrwn-kausimwn

Κύριε Σαράφογλου, ποιες πρακτικές ακολούθησε η εταιρεία για να επιτύχει αυτή την ανάπτυξη;

Η AVIN είναι μέλος του Ομίλου της Motor Oil Hellas, ενός από τους πιο δυναμικούς Ομίλους στον χώρο της διύλισης και της εμπορίας προϊόντων πετρελαίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το όραμά μας στην AVIN είναι να καταξιωθούμε ως η Κορυφαία Ελληνική Εταιρεία Πετρελαιοειδών, που στηρίζει τον άνθρωπο, προσφέροντας με έντιμο και υπεύθυνο τρόπο, ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σε προσιτές τιμές, αξιοποιώντας τη δύναμη και την τεχνολογία του διυλιστηρίου της Motor Oil Hellas.

Διαθέτουμε τα πλέον Ποιοτικά Καύσιμα της Ελληνικής αγοράς και παράλληλα, παρέχουμε τη Διασφάλιση Ποιότητας και Ποσότητας στον πελάτη μας για τα καύσιμα που αγοράζει, μέσω ενός πιστοποιημένου μηχανισμού ελέγχων πανελλαδικά. Διαθέτουμε σύγχρονες υπηρεσίες για τις ανάγκες του Επαγγελματία, όπως η Κάρτα Καυσίμων AVIN Card.

Προσφέρουμε στον πελάτη το μόνο πρόγραμμα επιβράβευσης, με επιστροφή χρημάτων. Και αναπτύσσουμε σύγχρονα πρατήρια όπου ο πελάτης μας θα ανεφοδιασθεί με υγρά καύσιμα ή υγραέριο, αλλά παράλληλα θα παραγγείλει πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, θα προμηθευτεί προϊόντα mini market, θα αλλάξει τα λιπαντικά, θα πλύνει και θα απολυμάνει το εσωτερικό του αυτοκινήτου του.

Και δεν σταματάμε εκεί. Στα πρατήριά μας, ο πελάτης μπορεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο, να ενημερωθεί για τις παροχές της εταιρείας ηλεκτρισμού nrg, να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες courier και ακόμα, να παραλάβει καύσιμα για το σκάφος του. Και όλα αυτά με ευγένεια, επαγγελματισμό και Ανθρώπινο Πρόσωπο. Η ανάπτυξή μας είναι επιτυχημένη για έναν απλό λόγο. Βασίστηκε αποκλειστικά στις ανάγκες του Πελάτη μας.

avin-franchise-success-awards-2021-gold-service-retail-stores-franchise

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και με ποιον τρόπο το δίκτυο franchise AVIN καταφέρνει να τον ικανοποιήσει;

Ο πελάτης του «σήμερα» διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το κοντινό παρελθόν. Ο σύγχρονος καταναλωτής είναι απαιτητικός. Ενημερώνεται από το διαδίκτυο, συμμετέχει σε forums και δίκτυα, αναζητά και ακούει σχόλια και κριτικές τρίτων, προτού προβεί σε μία αγορά.

Ο σύγχρονος καταναλωτής έχει περιορισμένο ελεύθερο χρόνο για τις αγορές του, θέλει να εξυπηρετείται γρήγορα και να καλύπτει τις αγοραστικές του ανάγκες σε όσο το δυνατόν λιγότερες «στάσεις». Δίνει μεγαλύτερο βάρος στις value for money αγορές και αξιολογεί προσεκτικά τις επιλογές του. Είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία και τις σύγχρονες μεθόδους ηλεκτρονικών συναλλαγών και αγορών αλλά ταυτόχρονα, αναζητά την επαγγελματική ανταπόκριση, την ευγενική συμπεριφορά και την ανθρώπινη αντιμετώπιση.

Η AVIN έχει εστιάσει στις ανάγκες και τις συνήθειες του σύγχρονου καταναλωτή και μέσω του δικτύου των καταστημάτων της, προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που στόχο έχουν να τις καλύψουν. Στα καταστήματά μας ο καταναλωτής θα βρει τα ποιοτικότερα καύσιμα της αγοράς αλλά παράλληλα, θα καλύψει και μεγάλο μέρος των υπόλοιπων καταναλωτικών του αναγκών σε μία μόνο «στάση».

Στα καταστήματά μας ο καταναλωτής θα εξυπηρετηθεί γρήγορα αλλά προπάντων αξιόπιστα, από μια ομάδα εξειδικευμένων υπαλλήλων που θα καλύψουν με επαγγελματισμό κάθε αίτημα ή ανάγκη του.

Θα ολοκληρώσει τη συναλλαγή του γρήγορα και αξιόπιστα, ολοκληρώνοντας τον ανεφοδιασμό του οχήματός του, χωρίς να χρειαστεί να βγει από αυτό, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικά μεθόδων πληρωμής. Επίσης, θα ανταμειφθεί για την «εμπιστοσύνη του» προς εμάς, απολαμβάνοντας το πιο δημοφιλές πρόγραμμα loyalty της αγοράς. Έτσι, καταφέρνουμε να καλύψουμε τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και να γίνουμε η πρώτη του επιλογή.

avin-franchise-success-awards-2021-gold-winner-service-retail-stores-franchise

Πώς προσαρμόστηκε το δίκτυό σας στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία;

Αναμφισβήτητα, η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία του Covid-19 που πλήττει και τη χώρα μας έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο μας. Μια σημαντική αλλαγή, που άμεσα έγινε αντιληπτή, ήταν η διαφοροποίηση των επιλογών του «πελάτη», ο οποίος στρέφεται περισσότερο σε πρατήρια καυσίμων που αποδεδειγμένα εφαρμόζουν μέτρα και πρακτικές διαφύλαξης της υγιεινής, ώστε να νιώθει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Από την αρχή της πανδημίας, πέρυσι την άνοιξη, πήραμε μία σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής των πελατών μας, των εργαζομένων στα πρατήρια και όλου του Διοικητικού προσωπικού μας.

Καταρχάς, ακολουθώντας πιστά όλα τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξοπλίσαμε όλα μας τα πρατήρια με τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής υγιεινής και απολύμανσης, τόσο σε υλικά καθαριότητας όσο και σε μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

Αναθεωρήσαμε όλες τις διαδικασίες μας που σχετίζονται με τον εσωτερικό καθαρισμό των εγκαταστάσεών μας. Εκπονήσαμε ειδικές εκπαιδεύσεις στο προσωπικό των πρατηρίων, στοχευμένες στους τρόπους λειτουργίας και εξυπηρέτησης του πελάτη, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με συστηματική επικοινωνία με το προσωπικό των πρατηρίων, αναπτύξαμε κουλτούρα ασφάλειας και προστασίας σε κάθε εργαζόμενο. Επικοινωνήσαμε στους πελάτες μας οδηγίες για την πιο εύκολη και ασφαλή εξυπηρέτησή τους, σε κάθε επίσκεψη στα πρατήριά μας.

Δημιουργήσαμε νέες υπηρεσίες, όπως η απολύμανση του εσωτερικού των αυτοκινήτων, σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου που διαθέτουν πιστοποιημένες πρώτες ύλες.

Ανανεώσαμε την γκάμα των προϊόντων μας με είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να διευκολύνουμε και να καλύψουμε τις αγοραστικές ανάγκες των πελατών μας. Στόχος όλων αυτών, ήταν να αναδειχθούμε ως η εταιρεία που μπορεί να εμπιστεύεται με ασφάλεια ο πελάτης και να ισχυροποιήσουμε περαιτέρω τις σχέσεις πιστότητας & εμπιστοσύνης μαζί του.

avin-franchise-success-awards-2021

Κατά τη γνώμη σας, ποια κρίσιμα στοιχεία επηρεάζουν την ελκυστικότητα τόσο του concept, όσο και της πρότασης franchise, σε ένα περιβάλλον προκλήσεων όπως το σημερινό;

Η δική μας πρόταση franchise έχει σημαντικότατα πλεονεκτήματα για έναν νέο συνεργάτη και διαφοροποιείται πλήρως από κάθε άλλη πρόταση της αγοράς. Καταρχάς, διαθέτουμε ένα ισχυρότατο brand, με μια μακρόχρονη αξιόπιστη ιστορία 44 ετών στην ελληνική αγορά και είμαστε μέλος ενός κορυφαίου Ελληνικού Ομίλου Ενέργειας. Παρέχουμε στον νέο μας συνεργάτη, ένα έτοιμο και πλήρως λειτουργικό σύγχρονο πρατήριο υγρών καυσίμων. Επιπλέον, εμείς καλύπτουμε όλα τα πάγια κόστη λειτουργίας του, όπως ενοίκιο, ΔΕΚΟ, ασφάλιση, συντήρηση.

Παράλληλα, του παρέχουμε όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και εκπαίδευση και είμαστε διαρκώς δίπλα του υποστηρίζοντάς τον στη λειτουργία της επιχείρησης. Στη δική μας επιχειρηματική πρόταση, ο συνεργάτης δεν χρειάζεται να κάνει καμία απολύτως επένδυση σε πάγιο εξοπλισμό. Κάθε απαραίτητη επένδυση καλύπτεται από εμάς. Ο συνεργάτης μας ως επιχειρηματίας, θα συμβάλλει με τις ικανότητες του και τη δέσμευσή του για την επιτυχία.

Δίνουμε έμφαση στον τρόπο που δουλεύουμε μαζί για να αναπτύξουμε την επιχείρηση μέσα σε ένα ειλικρινές κι ανοιχτό πλαίσιο συνεργασίας. Ο συνεργάτης μας μόνο οφέλη έχει να προσδοκά, τα οποία εξαρτώνται από τη δική του προσπάθεια. Η εταιρεία παράλληλα, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον συνεργάτη, παρέχοντας τεχνογνωσία, καθοδήγηση και προπάντων, κάθε έμπρακτη υποστήριξη για την ανάπτυξή του. Στη δική μας επιχειρηματική πρόταση, ο Συνεργάτης-Διαχειριστής ενός πρατηρίου δεν απαιτείται να επενδύσει σε πάγιο εξοπλισμό, ούτε να καταβάλει κάποιο fee εισόδου.

Ξεκινώντας τη συνεργασία μας, θα χρειαστεί να καταβάλει μια εγγύηση, καθώς και να διαθέτει ένα κεφάλαιο κίνησης το οποίο αφορά τα προϊόντα «αίθουσας». Τόσο ή εγγύηση όσο και το κεφάλαιο κίνησης, θα επιστραφούν σε περίπτωση διακοπής της συνεργασίας μας, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που θα υπογράψει.

Με βάση όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του μοντέλου συνεργασίας που προτείνουμε, θέλουμε να καταδείξουμε ότι δική μας προτεραιότητα είναι ο Άνθρωπος-Συνεργάτης. Αναζητούμε Συνεργάτες με όρεξη και πάθος για τις Πωλήσεις, την Εξυπηρέτηση και τον Πελάτη. Είμαστε δίπλα τους και έχουμε σύγχρονα εργαλεία μα τους στηρίξουμε στο εγχείρημά τους. Η επιτυχία είναι ο κοινός μας στόχος. Αυτή είναι η δική μας απάντηση, στο σύγχρονο περιβάλλον προκλήσεων.

Απαιτείται διαφορετική υποστήριξη στους franchisees του σήμερα; Ποιες διαφορές εντοπίζετε σε σχέση με τα προηγούμενα έτη;

Αναμφισβήτητα, σήμερα χρειάζεται υψηλότερου επιπέδου υποστήριξη στους Συνεργάτες του Δικτύου μας, απ’ ότι στο παρελθόν. Υποστήριξη, η οποία πρέπει να είναι διαρκής και εστιασμένη στις σύγχρονες ανάγκες του Δικτύου. Αυτό οφείλεται σε ποικίλους λόγους.

Καταρχάς, ένα σύγχρονο κατάστημα διαθέτει σύγχρονο και πολύπλοκο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επίσης, διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες για τα οποία απαιτείται διαρκής εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων.

Ακόμα, ο Πελάτης μας απαιτεί την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και ζητά να συνδιαλέγεται με υπαλλήλους πρατηρίων που έχουν επαγγελματισμό και αποπνέουν εμπιστοσύνη.

Παράλληλα όμως, καθώς δραστηριοποιούμαστε σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον, τα πρατήρια καυσίμων μετασχηματίζονται σε Σταθμούς παροχής κάθε μορφής Ενέργειας αλλά και υπηρεσιών λιανικής. Σε όλα αυτά ο Συνεργάτης μας δεν είναι μόνος. Είμαστε μαζί, γιατί είναι κοινή η πρόκληση και ο στόχος για την Επιτυχία.

το βραβείο Service Retail Stores Franchise απονέμεται στην AVIN