ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ Comprehensive Foreign Market Strategy

“Η εταιρεία ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ έχει βάλει ως 1ο στόχο, να κρατήσει τη ποιότητα σε υψηλά επίπεδα χωρίς καμία έκπτωση σε αυτή”

Το δίκτυο franchise ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ απέσπασε το βραβείο GOLD WINNER Comprehensive Foreign Market Strategy στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2022, καθώς παράλληλα με την επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά, κατόρθωσε να έχει αποτελεσματική διείσδυση σε ξένη χώρα.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς, θεσμοί, όπως τα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS , να αναγνωρίζουν και να επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας και τη συμβολή μας τόσο στο επιχειρείν γενικότερα, όσο και στο franchising ειδικότερα. Από τη πλευρά μας, όλο το team της εταιρείας ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ καθώς και εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε θερμά για τη διάκριση αυτή και δεσμευόμαστε να εξελισσόμαστε διαρκώς, να γινόμαστε καλύτεροι, να καινοτομούμε και να πρωτοπορούμε, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και  μέχρι τώρα”, αναφέρει στο FRANCHISE SUCCESS ο Δημήτρης Γρίβας, Διευθύνων Σύμβουλος του Grivas D. Group.

ΓΡΙΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το δίκτυο franchise ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, εκτός από την επιτυχημένη πορεία του στην Ελλάδα, επέτυχε αποτελεσματική διείσδυση σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού. Σε ποιες αλλαγές ή προσαρμογές προχώρησε η εταιρεία, για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα;

Οι  βασικοί πυλώνες για την επιτυχή διείσδυση της εταιρείας ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ στο εξωτερικό είναι οι παρακάτω. Αρχικά, η επιλογή συνεργάτη, ο οποίος διαθέτει την εμπειρία με πρότερη  δραστηριοποίηση στην εστίαση και αφετέρου, η προσαρμογή και η εναρμόνιση του κωδικολογίου μας με την τοπική κουλτούρα και τις διατροφικές συνήθειες της χώρας.

Mε ποιον τρόπο το σύστημα franchise ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργήσει οι συνθήκες της εποχής;

Οι συνθήκες, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν αλλάξει ριζικά το business plan όλων των εταιρειών. Η εταιρεία ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ έχει βάλει ως 1ο στόχο, να κρατήσει τη ποιότητα σε υψηλά επίπεδα χωρίς καμία έκπτωση σε αυτή. Η μόνη διορθωτική κίνηση, στην οποία έχουν προχωρήσει αναπόφευκτα σχεδόν όλες οι εταιρείας του κλάδου, ήταν οι αυξήσεις τιμών λιανικής, μιας και όλα τα κόστη μεταβάλλονται καθημερινά πια.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ Comprehensive Foreign Market Strategy

Ποιες αλλαγές παρατηρείτε στις ανάγκες των νέων franchisees στην Ελλάδα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Η εταιρεία έχει επιλέξει, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, να υπογράφει συμβόλαια franchise μόνο με ανθρώπους, οι οποίοι είτε οι ίδιοι, είτε μέλος της οικογένειάς τους θα δραστηριοποιούνται και θα εργάζονται εντός του καταστήματος. Εμείς από πλευράς μας παρέχουμε την πλήρη εκπαίδευσή τους και με όπλο τη δυναμική της εταιρείας ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ στο ποιοτικό προϊόν, συνθέτουμε ένα επιτυχημένο μοντέλο.

Για ποιους λόγους θεωρείτε ότι η πρόταση franchise της ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για νέους επιχειρηματίες;

Με τη προϋπόθεση ότι ο franchisee εργάζεται εντός του καταστήματός του, έχει τη δυνατότητα για ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα, ως υπάλληλος και ιδιοκτήτης ταυτόχρονα. Επιπλέον, και δεδομένου ότι το ωράριο στους ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ είναι μόνο πρωινό, παρέχουμε στους ανθρώπους μας και στους συνεργάτες μας, που θα δραστηριοποιηθούν σε ένα κατάστημα ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, μία ποιότητα ζωής, στην οποία η εργασιακή καθημερινότητα δεν στερεί ποιοτικό και ελεύθερο χρόνο στους ανθρώπους. Το πρωινό ωράριο εργασίας σε συνδυασμό με το ότι τα καταστήματά μας είναι κλειστά Κυριακές και επίσημες αργίες, το καθιστά ως ένα εξαιρετικό μοντέλο απασχόλησης  για τις  γυναίκες, οι οποίες συχνά καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλούς ρόλους πέραν του  επαγγελματικού και εργασιακού τους ρόλου όπως αυτός της μητέρας, της συζύγου κλπ. Με την απασχόληση λοιπόν, σε ένα κατάστημα ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, τα απογεύματα και οι Κυριακές είναι ελεύθερα για τη φροντίδα των παιδιών, της οικογένειας και την αξιοποίηση ποιοτικού ελεύθερου χρόνου με τους ανθρώπους που αγαπάμε.  Για εμάς οι άνθρωποί μας είναι σημαντικοί . Στους ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ κρατάμε πολύ υψηλά το θεσμό της οικογένειας. Συνεπώς, η επένδυση σε ένα κατάστημά μας αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την απασχόληση ολόκληρης της οικογένειας!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ(Δρυόπων)

Κατά τη γνώμη σας, ποια είναι συμβολή του franchising στην ανάπτυξη της εστίασης;

Τα επιτυχημένα μοντέλα επιχειρήσεων που αναπτύσσονται, δίνουν την ευκαιρία στους υποψήφιους επενδυτές να κερδίσουν έδαφος έναντι των καταστημάτων που δεν ανήκουν σε franchise. Η αναγνωρισιμότητα και η δυναμική ενός brand, ειδικά επιτυχημένου, δίνει το 40% μίας ημερήσιας είσπραξης. Το υπόλοιπο 60% είναι καθαρά επάνω στον επενδυτή, μιας και εστίαση και προσωπικές σχέσεις, είναι αλληλένδετες έννοιες. Αυτό σημαίνει  ότι ένα επιτυχημένο brand με ένα σωστό διαχειριστή λειτουργίας, ο οποίος ακολουθεί κατά γράμμα τις διαδικασίες που έχει ορίσει η κεντρική εταιρεία, μας οδηγεί σε ένα επιτυχημένο κατάστημα.