FAIRYNAILS: «Η επιτυχία για εμάς είναι μονόδρομος»

Το δίκτυο franchise FAIRYNAILSκατέκτησε το βραβείο GOLD WINNER Beauty & Wellness Franchise στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2022, καθώς ανέπτυξε πρακτικές και λειτουργίες που οδήγησαν στην ισχυροποίηση του brand αλλά και σε ομοιογενή και οργανωμένη λειτουργία του δικτύου, προς όφελος των franchisees αλλά και της αξιοπιστίας του θεσμού του franchising. Οι πρακτικές αυτές αφορούν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που θέτει ισχυρές βάσεις υγιούς ανάπτυξης και κερδοφορίας καθώς και καινοτόμες πρακτικές που διαμορφώνουν νέες τάσεις και προϊόντα στον κλάδο της ομορφιάς και ευεξίας.

«Στόχος μας είναι πάντα να κατακτούμε τους στόχους μας και να διακρινόμαστε σαν μία ομάδα, χωρίς καμία εξαίρεση», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μαρινάκης, Διευθύνοντας Σύμβουλος του FAIRYNAILS S.A.

Ο χώρος της ομορφιάς και της ευεξίας, αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις. Ποιες είναι οι βασικές τάσεις της αγοράς σήμερα;

Η αγχωτική εποχή της πανδημίας και των lockdown, με τις πολλές ώρες εσωστρέφειας και περιορισμού, σε συνδυασμό με την ανάγκη για σύνδεση με την κοινότητα με virtual συναντήσεις μπροστά στην κάμερα και με τον αυθορμητισμό και την αυθεντικότητα που επιβάλει το TikTok, πυροδότησε πολύπλευρες τάσεις στον χώρο της ομορφιάς και της ευεξίας. Οι περισσότερες από τις νέες αυτές τάσεις επικεντρώνονται κυρίως στην προσοχή προς τον εαυτό. O σύγχρονος καταναλωτής νιώθει πλέον έντονα την ανάγκη να βάλει το μέτρο και την ισορροπία στη ζωή του, να αναθεωρήσει τις αξίες και τις προτεραιότητές του, να βρει και πάλι τη σύνδεσή του με την αληθινή ζωή, τη φύση, την κοινωνία και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Η oμορφιά και η ευεξία δεν εξαντλούνται πλέον μόνο στο πώς φαινόμαστε, αλλά φροντίζουν και το πώς αισθανόμαστε, τόσο με τον εαυτό μας όσο και με στην κοινότητά μας.

Η φυσική ομορφιά, η ελεύθερη έκφραση, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός στη φύση, και η ανάγκη για ασφάλεια, υγεία, αγάπη, χαρά και συντροφικότητα, διαμορφώνουν σήμερα σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές μας στην ομορφιά και την ευεξία.

Διαμορφώνουν επίσης και για εμάς στην Fairynails, τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την εμπειρία Fairynails, που προσφέρουμε στα nailbar μας.

Ποια είναι τα κύρια στοιχεία του concept αλλά και του επιχειρηματικό μοντέλου FAIRYNAILS;

Δεν είμαστε απλά άλλο ένα nailbar. Είμαστε η Fairynails και αποστολή μας είναι να ανεβάσουμε την εμπειρία των nailbars σε ένα νέο επίπεδο. Για να το πετύχουμε αυτό, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να  παραμένουμε πάντα πιστοί στις αυστηρές προδιαγραφές του επιχειρηματικού μας μοντέλου, ανεξαρτήτως συνθηκών. Η φιλοσοφία και η κουλτούρα της εταιρείας μας βασίζεται στην ηθική λειτουργία, την ειλικρίνεια και τον σεβασμό, όχι μόνο απέναντι στους πελάτες μας αλλά και σε όλη την ομάδα της Fairynails. Υπόσχεσή μας, να μην εφησυχάζουμε ποτέ και να παρέχουμε σε όλα μας τα καταστήματα τις πιο ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα, σε ένα άψογο, ασφαλές και καθαρό περιβάλλον, με την πλέον άριστη και επαγγελματική ομάδα της αγοράς. Να συνεχίσουμε να ενεργούμε με θάρρος, αμφισβητώντας τα κατεστημένα και βρίσκοντας νέους τρόπους για να αναπτύξουμε την εταιρεία μας και την τεχνογνωσία μας, αλλά και όλη την ομάδα μας. Θέλουμε να κάνουμε την ημέρα όσων μας επιλέγουν ομορφότερη -των πελατών μας, του προσωπικού μας και όλων των συνεργατών μας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του/της σύγχρονου/νης καταναλωτή στην post covid εποχή;

Στην εποχή μετά την πανδημία ο σύγχρονος καταναλωτής έχει εξοικειωθεί με την υπερέκθεση στις  αναρίθμητες τάσεις που εμφανίζονται στα social media και ενημερώνεται πλέον από μόνος του χωρίς να περιμένει τα brands να τον παρακινήσουν. Είναι πάντα ενήμερος για τη γρήγορη εναλλαγή των trends, θέλει να τα ακολουθεί με τον δικό του τρόπο και να πειραματίζεται συνεχώς με την εικόνα του. Παρατηρούμε, επίσης, πως ο τομέας της ομορφιάς και της περιποίησης δεν αφορά πλέον μόνο τις γυναίκες και έτσι οι υπηρεσίες έχουν υιοθετήσει έναν έντονα unisex χαρακτήρα. Ακόμη, βλέπουμε ολοένα και συχνότερα πως το χάσμα γενεών περιορίζεται, καθώς μοιραζόμαστε όλοι πλέον κοινές ανάγκες, προβληματισμούς και αξίες, με αποτέλεσμα οι τάσεις της ομορφιάς, της ευεξίας και της μόδας να ακολουθούνται από κοινού από όλες τις ηλικίες, μακριά από στερεότυπα και συγκεκριμένες νόρμες.

«Είμαστε δίπλα σε κάθε νέο επαγγελματία και συνεργάτη για να τον κατευθύνουμε, να τον ενθαρρύνουμε και να τον βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί από την πρώτη κιόλας ημέρα»

Πώς προσαρμόστηκε το σύστημα franchise FAIRYNAILS στις προκλήσεις της εποχής οδηγώντας το σε ένα εξαιρετικό come back;

Η σύγχρονη Fairynails έχει αναπτύξει την εταιρική της κουλτούρα και έχει δομήσει το επιχειρηματικό της μοντέλο με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεται πάντοτε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ευκαιρία αλλά και πρόκληση παρουσιαστεί στην αγορά. Στελεχιακό δυναμικό και ολόκληρη η εταιρεία, προσφέρουμε συνεχώς τον καλύτερό μας εαυτό σε ό,τι κάνουμε, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως των συνθηκών. Ενεργούμε με θάρρος και ομαδικότητα, βρίσκοντας συνεχώς νέους τρόπους για να αναπτύξουμε τόσο την εταιρεία μας όσο και ο ένας τον άλλον. Έτσι πετυχαίνουμε να κρατάμε πάντα τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών μας και την υπόσχεσή μας για συνέπεια, ποιότητα, επαγγελματισμό, ασφάλεια και σεβασμό προς τους πελάτες μας, το προσωπικό μας και τους συνεργάτες μας.  Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κατά την περίοδο της πανδημίας ανταποκριθήκαμε αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και καταφέραμε, όχι μόνο να ανακάμψουμε ταχύτατα, αλλά και να αναπτυχθούμε. Είδαμε την περίοδο του υποχρεωτικού lockdown ως ευκαιρία ανανέωσης, τόσο της λειτουργίας μας και των διαδικασιών μας, όσο και του brand και των καταστημάτων μας. Σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε το νέο Fairynails look & feel, ανοίξαμε νέα flagship nailbars, ξεκινήσαμε νέες συνεργασίες, εξελίξαμε την εκπαίδευση του προσωπικού μας και θέσαμε νέους μεγάλους στόχους για το μέλλον. Απόδειξη, το βραβείο με το οποίο μας τιμήσατε.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του σύγχρονου franchisee και πώς το δίκτυο FAIRYNAILS απαντά σε αυτά;

Οι ανάγκες της αγοράς αλλάζουν καθημερινά και διαμορφώνονται συνεχώς όλο και περισσότερες νέες τάσεις, ιδιαίτερα στον δικό μας κλάδο της ομορφιάς και της ευεξίας. Είναι πολύ σημαντικό κάθε επιχείρηση υπηρεσιών ομορφιάς να εξελίσσεται και να ενημερώνεται διαρκώς, ώστε να ανταποκρίνεται στις  νέες τάσεις και στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Η Fairynails βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό όλων των franchisees! Είμαστε δίπλα σε κάθε νέο επαγγελματία και συνεργάτη για να τον κατευθύνουμε, να τον ενθαρρύνουμε και να τον βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί από την πρώτη κιόλας ημέρα. Εξελίσσουμε και βελτιώνουμε καθημερινά το σύγχρονο επιχειρηματικό μας μοντέλο και βρίσκουμε συνεχώς νέους τρόπους για να ξεχωρίσουμε στην αγορά, πάντοτε πιστοί στο όραμά μας και στην κουλτούρα της Fairynails με απόλυτο ήθος και σεβασμό προς όλη την πολύτιμη ομάδα της εταιρείας μας και φυσικά προς όλους τους πελάτες μας. Στόχος μας είναι πάντα να κατακτούμε τους στόχους μας και να διακρινόμαστε σαν μία ομάδα, χωρίς καμία εξαίρεση!

Ποιοι παράγοντες διασφαλίζουν τη μακροχρόνια και διαχρονική επιτυχία του δικτύου σας αλλά και των franchisees;

Η μακροχρόνια εμπειρία μας και το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος του δικτύου μας, μας εξασφαλίζουν μεγάλη γνώση και αυτοπεποίθηση. Προσφέρουμε πάνω από 1 εκατομμύριο υπηρεσίες ομορφιάς κάθε χρόνο στα nailbar μας, κερδίζοντας συνεχώς νέους και πιστούς πελάτες. Στόχος μας είναι να μην εφησυχάζουμε ποτέ, να βρίσκουμε διαρκώς νέες τεχνικές, να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να κάνουμε τις υπηρεσίες μας ολοένα και πιο premium. Οι βασικοί πυλώνες της βέλτιστης λειτουργίας μας είναι η δημιουργία μίας άριστης ομάδας, η επιλογή των πιο ποιοτικών και κορυφαίων προϊόντων της αγοράς, η παροχή ενός άψογου περιβάλλοντος και η ιδανική σχέση ποιότητας και τιμής. Η συνεχής προσπάθειά μας προς αυτές τις κατευθύνσεις και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι επισκέπτες μας, είναι τα βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στην μακροχρόνια και διαχρονική επιτυχία ολόκληρου του δικτύου μας.

«Ο τομέας της ομορφιάς και της περιποίησης δεν αφορά πλέον μόνο τις γυναίκες και έτσι οι υπηρεσίες έχουν υιοθετήσει έναν έντονα unisex χαρακτήρα»

Πώς συμβουλεύετε – κατευθύνετε τους νέους συνεργάτες; Τι υποστήριξη τους παρέχετε;

Ένα μεγάλο όφελος που απολαμβάνουν οι franchisees μας όταν ανοίγουν ένα κατάστημα Fairynails, είναι η μεγάλη αναγνωρισιμότητα του brand μας, που μας εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά πληρότητας, μεγάλο πελατολόγιο και υψηλή κερδοφορία. Το επιτυχημένο μοντέλο franchise της εταιρείας μας είναι η πιο ασφαλής επένδυση για έναν επιχειρηματία, καθώς το επιχειρηματικό ρίσκο είναι χαμηλό και η απόδοση του καταστήματος εξασφαλίζεται από την καθημερινή στήριξη και βοήθεια που παρέχουμε επιτυχημένα σε ολόκληρο το δίκτυό μας. Από την πρώτη ημέρα έναρξης κάθε συνεργασίας μας, καθοδηγούμε τους συνεργάτες μας για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να εξασφαλίσουν την επιτυχία της επιχείρησής τους.

Υποστηρίζουμε επίσης την εύρεση και τη επιμόρφωση του κατάλληλου προσωπικού με συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση στη δική μας σχολή. Στο Fairynails Academy, όπου εκπαιδεύονται όλες οι τεχνίτριες του δικτύου, αλλά και ιδιώτες επαγγελματίες του χώρου, στόχος μας δεν είναι να εστιάσουμε μόνο στην τεχνική εκπαίδευση, αλλά και στην καλλιέργεια ανώτερης επαγγελματικής κουλτούρας και συνείδησης. Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργούμε πάντα επαγγελματίες και ομάδες που ταιριάζουν στο ήθος και στην κουλτούρα της Fairynails.

Τέλος, καλλιεργούμε και ενισχύουμε συνεχώς το brand μας, μέσω της εταιρικής μας ομάδας Marketing, που φροντίζει για την ενίσχυση της εικόνας και της αναγνωρισιμότητας της Fairynails.  Μέσα από σαφή brand guidelines και μία αναλυτικά μελετημένη επικοινωνιακή στρατηγική, διαμορφώνονται αποτελεσματικές επικοινωνιακές ενέργειες, ανάλογα με τις ανάγκες τόσο του brand μας συνολικά, όσο και των επιχειρηματικών στόχων των επιμέρους καταστημάτων μας.

Η επιτυχία για εμάς είναι κοινός στόχος και λειτουργούμε σε όλους τομείς ως μία ομάδα.

Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί η Fairynails στο Franchising και που καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστική την επιχειρηματική πρότασή της;

Η Fairynails είναι μία εταιρεία που δεν εφησυχάζει και δεν σταματά ποτέ να αναζητά το καλύτερο. Χτίζουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και δεσμευόμαστε να τηρούμε καθημερινά τις υποσχέσεις μας για την πιο premium και προσωποποιημένη εμπειρία περιποίησης και ομορφιάς της αγοράς. Παράλληλα, φροντίζουμε όλη η ομάδα μας να ακολουθεί τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της Fairynails και να λειτουργεί πάντοτε με ήθος και σεβασμό, τόσο απέναντι στους πελάτες του δικτύου μας, όσο και στους υπόλοιπους συναδέλφους και συνεργάτες.

Για την διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας πραγματοποιούμε συστηματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης όλου του προσωπικού του δικτύου μας στο Fairynails Academy, στο οποίο εστιάζουμε όχι μόνο στην τεχνική εκπαίδευση του προσωπικού μας αλλά και στην καλλιέργεια ανώτερης επαγγελματικής κουλτούρας και συνείδησης. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε και εγγυούμαστε το εγκεκριμένο από εμάς επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε όλα τα Fairynails nailbars.

Παράλληλα, επενδύουμε συνεχώς σε νέες digital μεθόδους, μέσω των οποίων μπορούμε να έχουμε πλήρη έλεγχο της πορείας των καταστημάτων μας σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εστιάζουμε άμεσα σε οποιαδήποτε ευκαιρία ή πρόκληση παρουσιαστεί, λαμβάνοντας άμεσα αποφάσεις και δράσεις.

«Χτίζουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και δεσμευόμαστε να τηρούμε καθημερινά τις υποσχέσεις μας»

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Fairynails, δίνει επιπλέον έμφαση την ενδυνάμωση του brand και περιλαμβάνει την τακτική προώθηση της εταιρείας μέσω επικοινωνιακών και άλλων προωθητικών ενεργειών στα media. Επιπλέον, αναζητούμε και καλλιεργούμε σημαντικές συνεργασίες με γνωστά πρόσωπα, που ήδη μας εμπιστεύονται και μας επιλέγουν εδώ και χρόνια. Στόχος είναι να επικοινωνούμε συστηματικά στο ευρύ κοινό την υψηλή αισθητική μας, τα ποιοτικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε, το εξαιρετικά ασφαλές, καθαρό και premium περιβάλλον των nailbar μας, καθώς και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας. Όλα όσα, δηλαδή, καθιστούν την Fairynails εμπειρία, τη πλέον premium στην αγορά.

Η συνεχής και ομαδική προσπάθειά μας για πρόοδο, είναι αυτή που μας οδήγησε στη σημαντική ενδυνάμωση του Brand μας και μας καθιστά την Νο1 επιλογή των πελατών μας. Η μεγάλη εμπειρία μας και η αναγνωρισιμότητα του δικτύου της Fairynails, σε συνδυασμό με την άμεση στήριξη σε κάθε συνεργάτη μας, εξασφαλίζει μία άκρως επιτυχημένη επένδυση. Για την Fairynails η επιτυχία είναι μονόδρομος! Δεν είμαστε απλά άλλο ένα nailbar. Είμαστε η Fairynails.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευση σας, ως BEAUTY & WELLNESS FRANCHISE.

Είμαστε πολύ περήφανοι για την βράβευση αυτή, καθώς νιώθουμε πως οι κόποι και η καθημερινή μας προσπάθεια αποδίδουν καρπούς. Κάθε διάκριση μας δίνει την ώθηση και τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ανάπτυξη, με συνέπεια, υπευθυνότητα, ήθος και αξίες, θέτοντας ακόμη πιο υψηλούς στόχους.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναζητάμε πάντα το καλύτερο, να εξελίσσουμε το όραμα της Fairynails και να παρέχουμε πάντα την πιο premium εμπειρία περιποίησης και ομορφιάς σε όλους τους επισκέπτες μας, που καθημερινά μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται.