media-strom-franchise2

«Η Media Strom, αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ελληνικής στρωματοποιίας εδώ και 5 δεκαετίες»

Στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2021, το δίκτυο franchise Media Strom ξεχώρισε ως GOLD WINNER Multichannel Development Strategy, για την εφαρμογή μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης στρατηγικής πολυκάναλης ανάπτυξης, αξιοποιώντας στον βέλτιστο βαθμό διάφορα κανάλια επικοινωνίας και προώθησης.

georgios-niarxos-genikos-dieythintis-media-strom

Αυτό το βραβείο αποτελεί μία ηθική ικανοποίηση για το επιχειρηματικό μας ήθος αλλά και για τις προσπάθειες πολλών ετών που επιβραβεύονται από έναν θεσμό με κύρος και βεληνεκές, Το γεγονός αυτό, μας δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε δυναμικά τις προσπάθειές μας. Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε και τη συμβολή των ανθρώπων μας σε αυτή την επιτυχία, μιας και στο σύνολό τους, συμβάλλουν τα μέγιστα και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την εικόνα της Media Strom.

Γεώργιος Ι. Νιάρχος, Γενικός Διευθυντής της Media Strom

Κύριε Νιάρχο, η αγορά του Οικιακού Εξοπλισμού αποτελεί έναν μεγάλο κλάδο με υψηλή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ποιες είναι οι τάσεις στην αγορά και ποιες οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή;

Η τάση του κλάδου είναι σταθερά ανοδική. Ειδικά την τελευταία περίοδο, λόγω πανδημίας και εγκλεισμού, είδαμε το σπίτι μας με διαφορετική οπτική. Η καθημερινότητα άλλαξε και το σπίτι έγινε χώρος εργασίας, σπουδών, χαλάρωσης και διασκέδασης, είτε σε συνθήκες μοναξιάς είτε παρέα με την οικογένειά μας. Διαπιστώσαμε ανάγκες που δεν παρατηρούσαμε παλαιότερα, λόγω του ρυθμού της καθημερινότητας και της απουσίας από το σπίτι για πολλές και συνεχόμενες ώρες. Τα προϊόντα του υπνοδωματίου απέκτησαν μεγαλύτερη σημασία και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αναζητήσεις και στην πρόθεση αγοράς, μιας και η ανανέωση του «οικοσυστήματος» ύπνου, λόγω και της αυξημένης χρήσης, ανέβηκε κατακόρυφα.

media-strom-franchise-awards-2021

H Media Strom ηγείται στην αγορά στρωμάτων πάνω από 50 χρόνια, διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ποιες είναι οι στρατηγικές και οι πρακτικές που ακολούθησε το δίκτυο για να επιτύχει αυτή την ανάπτυξη;

Το δίκτυό μας προσαρμόζει στην καθημερινότητα δύο συστατικά του DNA μας: τη φιλοσοφία καινοτομίας και τη διαρκή αναζήτηση της τελειότητας. Σειρά υλικών και τεχνολογιών έχουν «εισαχθεί» στην αγορά από τη Media Strom, καθιστώντας τους καταναλωτές απαιτητικότερους σχετικά με τα προϊόντα ύπνου μιας και «η Media Strom έμαθε τους Έλληνες να κοιμούνται καλύτερα». Στο πλαίσιο της καινοτομίας επίσης, η Media Strom, πρώτη από το 1977, άνοιξε κατάστημα λιανικης πώλησης στρωμάτων. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ήρθαμε σε επαφή με τον τελικό καταναλωτή και πελάτη μας. Στην επιτυχημένη πορεία των επόμενων ετών, τα καταστήματα και τα τελικά σημεία πώλησης, έγιναν πολλά περισσότερα, για να φτάσουν, τώρα που μιλάμε, να είναι πάνω από 120. Το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε, μας επιτρέπει να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον πελάτη, κάτι που μας επιτρέπει να μαθαίνουμε καλύτερα εκείνον και τις ανάγκες του.

media-strom-franchise-awards-multichannel-development-strategy

 

Πώς προσαρμόστηκε το δίκτυο franchise Media Strom στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία;

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η επιτυχία του δικτύου franchise Media Strom στηρίζεται και στο διευρυμένο δίκτυο των εταιρικών μας καταστημάτων. Ένα δίκτυο που έχει στηθεί σε περιοχές διαφορετικών προφίλ και ταχυτήτων. Το γεγονός αυτό προσδίδει στους franchisees ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ενδεικτικά, υπάρχει διάχυση της γνώσης και εξωστρέφεια, ικανή να μεταφέρει στους συνεργάτες μας τεχνογνωσία και ενημέρωση σχετικά με τις νέες τάσεις. Συνεπώς, το δίκτυο franchise Media Strom ήταν καλά προετοιμασμένο και πριν από την περίοδο της πανδημίας. Χαρακτηριστικό του κλάδου μας είναι η αναβλητικότητα των καταναλωτών, αλλά τώρα με το άνοιγμα της αγοράς και βάσει των τάσεων που έχουν προαναφερθεί, θα προβούν σε ανανέωση οικιακού εξοπλισμού και συγκεκριμένα, στρωμάτων και λοιπών προϊόντων ύπνου.

media-strom-franchise3

Η ανάπτυξη του e-commerce ποιες αλλαγές φέρνει στο επιχειρησιακό μοντέλο αλλά και την επιχειρηματική πρόταση της Media Strom;

Σε αντίθεση με άλλες προϊοντικές κατηγορίες, η επιλογή στρώματος προϋποθέτει δοκιμή στο φυσικό κατάστημα και γενικά μια εμπειρία που θα βοηθήσει τον πελάτη να καταλήξει στη βέλτιστη, για εκείνον, επιλογή. Ο καταναλωτής θα επισκεφθεί ένα εξειδικευμένο κατάστημα για να συζητήσει με ειδικά εκπαιδευμένους συμβούλους, τους sleep coach μας, για ανάγκες και προτιμήσεις σχετικά με τον ύπνο του. Δεδομένου ότι ο κάθε πελάτης είναι μοναδικός, η δια ζώσης διάγνωση των αναγκών του είναι απαραίτητη. Φυσικά, η Media Strom δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το digital περιβάλλον. Το eshop μας όμως δεν αποτελεί αποκλειστικά ένα στοχευμένο εργαλείο για web αγορές αλλά έχει παρουσία υποστηρικτική στα φυσικά καταστήματα.

Ποια στοιχεία κάνουν την πρόταση franchise της Media Strom ελκυστική κι επιτυχημένη;

Η Media Strom αποτελεί εδώ και 5 δεκαετίες τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ελληνικής στρωματοποιίας. Πρωταγωνιστεί στην προτίμηση των καταναλωτών, έχοντας την αρτιότερη γνώση γύρω από το προϊόν που λέγεται στρώμα. Ακόμη, η Media Strom είναι ένα Brand που επενδύει διαρκώς στην επικοινωνία, καταβάλλοντας σημαντικά κονδύλια. Τέλος, έχοντας δίκτυο franchise από το 2007, έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε εμπειρία και ωριμότητα. Τα παραπάνω, προσδίδουν στον υποψήφιο franchisee το ασύγκριτο πλεονέκτημα της συνεργασίας με έναν franchisor που δεν αναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά δουλεύει στο παρόν για να κερδίσει ένα μέλλον με τις καλύτερες προοπτικές.

Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η αποδοτικότητα των franchisees του δικτύου σας;

Η εμπειρία του παρελθόντος σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία μακροχρόνιας συνεργασίας είναι δυο σημεία τα οποία μας κάνουν να εγγυόμαστε την επιτυχία του συνεργάτη μας. Επιπροσθέτως, οι οικονομοτεχνικές μας μελέτες, μαζί με την προσεκτική επιλογή συνεργατών και την πραγματική αποκλειστικότητα στην περιοχή ευθύνης, διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του εγχειρήματός του.