kumon thw franchise success awards

«Η μέθοδος KUMON επαναστατεί στον τρόπο που προσεγγίζει τη διαδικασία μάθησης αλλά και τον μαθητή ταυτόχρονα» | Ηλίας Αρβανίτης, KUMON

Η μέθοδος KUMON έχει αλλάξει τα δεδομένα της εκπαίδευσης παρουσιάζοντας έναν νέο τρόπο προσέγγισης της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας και των Μαθηματικών. Έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό και επικερδές επιχειρηματικό μοντέλο, κατάλληλο να προσαρμοστεί εύκολα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για το πρωτοποριακό concept, το κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο αλλά και τα νέα δεδομένα που έχει θέσει στην εκπαίδευση, η KUMON τιμήθηκε με το βραβείο GOLD WINNER EDUCATION & TRAINING FRANCHISE στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2023. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ηλίας Αρβανίτης, με αφορμή τη βράβευση της εταιρείας, παραχώρησε συνέντευξη στο FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP μιλώντας για το σύστημα franchise KUMON και για την επιχειρηματική πρόταση που προσφέρει. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι προσπάθειες μας αναδεικνύονται με αυτό τον τρόπο και ευχαριστούμε θερμά τη διοργάνωση για την αξιολόγηση μας αυτή. Τα επόμενα βήματα μας σχεδιάζονται ούτως ώστε να ανταποκριθούν στη δυναμική που υπάρχει αλλά και αυτή που έχει δημιουργηθεί για την KUMON σε Ελλαδικό αλλά και Βαλκανικό Επίπεδο”.

Πώς η μέθοδος KUMON έχει αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της εκπαίδευσης;

Η μέθοδος KUMON επαναστατεί στον τρόπο που προσεγγίζει τη διαδικασία μάθησης αλλά και τον μαθητή ταυτόχρονα. Κατ’ αρχάς δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο σε μαθητές προσχολικής ηλικίας (από 2 ετών) όσο και σε ενήλικες να μάθουν με τη μέθοδο KUMON. Δεύτερον, η εξατομικευμένη προσέγγιση δίνει την ευκαιρία σε κάθε μαθητή να ξεκινήσει να μαθαίνει από το βέλτιστο γι’ αυτόν επίπεδο αλλά και να συνεχίσει να μαθαίνει με τον δικό του ρυθμό. Η εκπαίδευση του μαθητή στον βέλτιστο τρόπο εργασίας αλλά και η καλλιέργεια της ικανότητας μελέτης του παραδείγματος δίνει στον μαθητή τη δυνατότητα να προχωρήσει πάνω και πέρα από το σχολικό του επίπεδο, ανεξαρτήτως ηλικίας. Με  αυτόν τον τρόπο αναπτύσσει όλες τις ικανότητες του στον μέγιστο δυνατό βαθμό και του ανοίγει την πύλη της Παγκόσμιας Αγγλόφωνης Λογοτεχνίας και Βιβλιογραφίας – στην περίπτωση του προγράμματος των Αγγλικών – αλλά και στον όμορφο κόσμο των Μαθηματικών και κυρίως του Απειροστικού Λογισμού – στην περίπτωση του προγράμματος των Μαθηματικών. Η δραστηριοποίησή μας τοπικά ξεκίνησε το 2008 με ένα εταιρικό εκπαιδευτήριο και η ανάπτυξη μέσω Franchise τα τελευταία 6 χρόνια. Μετράμε 23 ενεργά Κέντρα Μάθησης σε 3 χώρες των Βαλκανίων (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία) και σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 30.

Ο κ. Χατζηκουκούτσης – Area Manager KUMON στον Τομέα Αθηνών και ο κ. Αρβανίτης, Διευθύνων Σύμβουλος KUMON

Ποια είναι τα στοιχεία διαφοροποίησης του συστήματος franchise KUMON;

Το σύστημα Franchise της KUMON διαφοροποιείται σε σχέση με άλλα Franchise Εκπαίδευσης στο ότι ο επιχειρηματίας και ο Παιδαγωγός – Διευθυντής του Κέντρου Μάθησης, είναι το ίδιο πρόσωπο. Αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα διότι επιτυχία στην εκπαιδευτική διαδικασία σημαίνει και πρέπει να σημαίνει επιτυχία και σε επίπεδο επιχείρησης. Ο μαθητής, ο τελικός αποδέκτης των παιδαγωγικών υπηρεσιών, επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά, άμεσα ή έμμεσα, τόσο από την παιδαγωγική παρέμβαση όσο και από τον τρόπο λειτουργίας, τη στελέχωση (ανθρώπινος παράγοντας), την προβολή (διαφήμιση), τη συνεισφορά του Κέντρου Μάθησης σε τοπικό ή υπερτοπικό (ακόμα και παγκόσμιο) επίπεδο. Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που συντελούν στην οικονομική επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος Franchise. Σε όλους τους παραπάνω τομείς ο Franchisee της KUMON αξιολογείται εξ’ αρχής και υποστηρίζεται σταθερά σε όλη την πορεία λειτουργίας του Κέντρου Μάθησης KUMON.

Τι είδους υποστήριξη παρέχετε στους νέους συνεργάτες franchisees ώστε να αποκτήσουν πλήρη κατάρτιση και να νιώθουν ασφάλεια κάτω από την ομπρέλα του δικτύου;

 Η υποστήριξη ξεκινά άμεσα από τη διαδικασία αξιολόγησης του υποψηφίου όπου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της Παιδαγωγικής Μεθόδου KUMON και τίθενται οι βάσεις των απαιτήσεων από το όλο εγχείρημα. Αμέσως μετά, ξεκινά η κατάρτιση του Επιχειρηματικού Σχεδίου με συνεχή υποστήριξη από τον Υπεύθυνο Περιοχής (Area Manager), με την ολοκλήρωση της οποίας ο υποψήφιος περνά στη φάση της εκπαίδευσης. Η εγκύκλια εκπαίδευση ολοκληρώνεται τον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ακολουθεί μια αέναη πορεία μετεκπαιδεύσεων, συναντήσεων, συνεδρίων, συμβουλευτικής επί τω έργω, επισκέψεων κτλ. Σε όλη αυτή την πορεία, τόσο η διεθνής ομάδα εκπαιδευτών όσο και η ομάδα υποστήριξης δικτύου (Area Managers, Regional Manager) βρίσκονται στο πλευρό του Franchisee της KUMON.

KUMON-THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS

Η εκπαίδευση του μαθητή στον βέλτιστο τρόπο εργασίας αλλά και η καλλιέργεια της ικανότητας μελέτης του παραδείγματος του δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει πάνω και πέρα από το σχολικό του επίπεδο, ανεξαρτήτως ηλικίας

Με ποιον τρόπο η KUMON εφαρμόζει τις βέλτιστες τακτικές για την συνεχή εξέλιξη του concept και της επιχειρηματικής πρότασης που προσφέρει;

Οι τακτικές συναντήσεις/συνέδρια και εκπαιδεύσεις διέπονται πάντα από το πνεύμα του διαμοιρασμού των βέλτιστων πρακτικών όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο διαμοιρασμός αυτός είθισται να γίνεται από συναδέρφους Παιδαγωγούς (Franchisees) καθώς η KUMON υιοθετεί, μέσα από τα 70 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, την προσέγγιση peer to peer learning. Αφουγκραζόμενος τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, ευθυγραμμιζόμενος με τις εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα και μαθαίνοντας από τη μεγάλη κρίση του COVID19 ο Παγκόσμιος Εκπαιδευτικός Οργανισμός KUMON ανέπτυξε ταχύτατα τόσο τον υβριδικό τρόπο Μάθησης (δια ζώσης και διαδικτυακά ταυτόχρονα) όσο και την Ψηφιακή Εφαρμογή KUMON Connect με την οποία πολλαπλασιάζει τα μαθησιακά οφέλη για τους μαθητές αλλά και τη δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης στην αγορά για τους Franchisees.

 Τι περιμένουν οι νέοι franchisees από ένα σύστημα franchise στην αγορά της εκπαίδευσης;

Να είναι Διευθυντές του εαυτού τους, να εργάζονται σε έναν τομέα που προσθέτει αξία στο κοινωνικό σύνολο, να απολαμβάνουν ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και φυσικά να έχουν μια επικερδή επιχείρηση.

Ποια είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί ο νέος συνεργάτης franchise της KUMON;

Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, ανεξαρτήτως αντικειμένου, άριστη γνώση Αγγλικών και Μαθηματικών, αγάπη για την εκπαίδευση και ταυτόχρονα επιχειρηματικό πνεύμα, ανοιχτό μυαλό και καρδιά. Ο/η υποψήφιος/α θα παρακολουθήσει μια Ημερίδα Προσανατολισμού, η οποία λειτουργεί ως διαδικασία αξιολόγησης αμφίδρομα. Από τη μια πλευρά η KUMON αξιολογεί την ποιότητα του υποψηφίου σε σχέση με μια σειρά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει, και από την άλλη ο/η υποψήφιος/α αξιολογεί κατά πόσο η Φιλοσοφία και το Πνεύμα της KUMON του/της ταιριάζει.

 Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας, ως  GOLD WINNER EDUCATION & TRAINING FRANCHISE.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι προσπάθειες μας αναδεικνύονται με αυτό τον τρόπο και ευχαριστούμε θερμά τη διοργάνωση για την αξιολόγηση μας αυτή. Τα επόμενα βήματα μας σχεδιάζονται ούτως ώστε να ανταποκριθούν στη δυναμική που υπάρχει αλλά και αυτή που έχει δημιουργηθεί για την KUMON σε Ελλαδικό αλλά και Βαλκανικό Επίπεδο.