remax-win-franchise-success-awards-2021

«Σκοπός της RE/MAX η αναβάθμιση του real estate, με γνώμονα τον πελάτη»

H RE/MAX αναδείχθηκε ως Foreign Franchisor of the Year στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2021, βραβείο που απονέμεται στον διεθνή franchisor που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, προσαρμόζοντας το concept και την επιχειρηματική του πρόταση στις ανάγκες τόσο του Έλληνα καταναλωτή όσο και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Στο διεθνές σύστημα, που έδωσε ώθηση στην αγορά, επαναπροσδιορίζοντας το ανταγωνιστικό πεδίο, προσφέροντας παράλληλα, νέες λύσεις και νέα ποιοτικά επιχειρηματικά μοντέλα.

remax-foreign-franchisor-of-the-year-franchise-success-awards

Στέλιος Σαμολαδάς, Διευθύνων Σύμβουλος της RE/MAX Ελλάς

«Η βράβευση μας ως Foreign Franchisor of the Year είναι επιστέγασμα της πολυετούς προσπάθειάς μας να μεταμορφώσουμε το real estate στη χώρα μας κι αποτελεί δέσμευση για το μέλλον.»

H RE/MAX είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός στον χώρο του Real Estate με ισχυρή παγκόσμια παρουσία σε πάνω από 110 χώρες. «Στα 19 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες του καταναλωτή και του επιχειρηματία-franchisee. Σκοπός μας ήταν και είναι η αναβάθμιση του χώρου του real estate, με γνώμονα τον πελάτη και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου», συμπληρώνει ο κ. Σαμολαδάς.

remax-franchise-success-awards

Σε ποιες ενέργειες προχωρήσατε, ώστε να προσαρμόσετε το concept στις ανάγκες τόσο του Έλληνα καταναλωτή, όσο και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος;

Εισήγαμε καινοτόμες πρακτικές στην αγορά μερικές από τις οποίες είναι η έννοια της συνεργασίας μεταξύ των μεσιτών, η αποκλειστική ανάθεση ακινήτου, το open house. Ενεργοποιήσαμε τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας κι εφαρμόσαμε νέα υψηλά standards στην εξυπηρέτηση του πελάτη, ώστε να εκπροσωπούμε με επαγγελματισμό τα συμφέροντα των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται για την κάλυψη των κτηματομεσιτικών τους αναγκών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Υπό τη δική σας ηγεσία, η RE/MAX έχει σημειώσει μια σταθερά ανοδική πορεία στην Ελλάδα. Ποια διαδικασία ακολουθήσατε και ποια εργαλεία αναπτύξατε για να το πετύχετε;

Απλά, μείναμε πιστοί στο όραμα και στα standards της RE/MAX, που προσαρμόσαμε με επιτυχία στην ελληνική πραγματικότητα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαρκή παροχή υποστήριξης προς το δίκτυό μας αλλά και στη συνεχή εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι χαρακτηριστικό πως από το πρώτο κιόλας βήμα, προσφέρουμε στους νέους μας συνεργάτες 33 εβδομάδες εκπαίδευσης, βασισμένη στην εμπειρία 50 χρόνων στο παγκόσμιο real estate.

remax-franchise-success

Ποια η συμβολή της RE/MAX Europe στη μέχρι τώρα πορεία σας;

Η RE/MAX Europe με παρουσία σε 40 χώρες, με 2.000 γραφεία και 30.000 συμβούλους ακινήτων, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη του real estate στον ευρωπαϊκό χώρο. Η ανάπτυξη του brand σε πανευρωπαϊκό επίπεδο διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο και στην πορεία της εταιρείας στην χώρα μας. Η υποστήριξη, οι νέες πρακτικές, τα καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία αποτελούν μερικά από τα οφέλη του να ανήκει κανείς στο δίκτυο της RE/MAX.

Ποιες αλλαγές έφερε η πανδημία στην αγορά ακινήτων και ποιες είναι οι τάσεις αυτή τη στιγμή;

Η αγορά των ακινήτων είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας που, ωστόσο, δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία όσο άλλοι τομείς, δεδομένου ότι η στέγαση αποτελεί μία εκ των δύο βασικών αναγκών του ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό, δεν επιδέχεται μακράς αναβολής, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας το σπίτι μας μετατράπηκε στο πιο ασφαλές «καταφύγιο». Στον αντίποδα, δεν άφησε ανεπηρέαστο τον τρόπο αναζήτησης, παρουσίασης, διαπραγμάτευσης και υλοποίησης μιας αγοραπωλησίας. Σε κάθε περίπτωση, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και ενθαρρυντικά για την επόμενη μέρα του παγκόσμιου κι εγχώριου real estate. Εκτιμούμε ότι με την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα τόσο ο αριθμός των αγοραπωλησιών όσο και οι τιμές των ακινήτων θα ακολουθήσουν ανοδική τάση.

remax-franchise

Πώς προσαρμόστηκε το δίκτυό σας στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία και ποια στοιχεία της πρότασης franchise της RE/MAX θεωρείτε πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αυριανή ημέρα;

Στο ταξίδι των 19 ετών, ήρθαμε αντιμέτωποι με ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα, όπως η οικονομική κρίση και προσφάτως, η πανδημία. Επιδείξαμε ικανότητα άμεσης προσαρμογής σε αυτές κι ανθεκτικότητα, αναπτύσσοντας μηχανισμούς κι απλοποιώντας τις διαδικασίες, κυρίως με την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Ήμασταν σε θέση να εξυπηρετούμε τους πελάτες παρά τις συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης, με τη χρήση εφαρμογών (όπως zoom, gotowebinar, immoviewer, matterport, docusign κ.ά.), πραγματοποιώντας εικονικές συναντήσεις και υποδείξεις ακινήτων που οδήγησαν σε συμβόλαια. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, το real estate εξελίχθηκε πιο άμεσα και πιο δραστικά.

Η RE/MAX αποτελούσε πάντα μια ανθρωποκεντρική εταιρεία που στο επίκεντρό της είχε και έχει, την ευημερία των συνεργατών της. Κατά την άποψή σας, απαιτείται διαφορετική υποστήριξη στους franchisees του σήμερα; Ποιες διαφορές εντοπίζετε σε σχέση με τα προηγούμενα έτη;

Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στον κτηματομεσιτικό χώρο, στο πλαίσιο της οποίας «δουλεύεις για σένα, αλλά δεν είσαι μόνος». Από το πρώτο βήμα, η RE/MAX Ελλάς και το σύνολο των ανθρώπων του δικτύου της είναι δίπλα στους νέους franchisees. Αποστολή της εταιρείας μας ήταν, είναι και θα συνεχίζει να είναι, το να προλάβουμε και να επιλύουμε κάθε ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι franchisees, παρέχοντάς τους τα εφόδια για επαγγελματική αλλά και προσωπική ανάπτυξη. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος υλοποίησης της υποστήριξης και η ένταξη νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτησή τους.