express-market-spiros-mazarakis-franchise-awards-2021

Χρέος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. να στηρίζει δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

To δίκτυο express market αναδείχθηκε ως Franchisor Social Responsibility στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2021, καθώς υλοποιεί με συνέπεια, καινοτόμες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι οποίες αναδεικνύουν τη συνεισφορά του και την ανταπόκρισή του στις κοινωνικές προκλήσεις κι ευαισθησίες του σήμερα.

«Είναι τεράστια τιμή και χαρά που βραβευθήκαμε ανάμεσα σε πολλές, καλές εταιρείες. Μας δημιουργεί όμως ένα αίσθημα ευθύνης να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη διάθεση να είμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας. Θα προσπαθήσουμε σε καιρούς που είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, σε καταναλωτές με νέες και πολλαπλές ανάγκες και σε συνεργάτες που ψάχνουν ανταπόκριση με κοινωνικό πρόσημο να είμαστε εκεί», δηλώνει στο FRANCHISE SUCCESS, o Σπύρος Μαζαράκης, Διευθυντής τομέα χονδρικής στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

express-market-franchise-success-awards

Κύριε Μαζαράκη, γιατί είναι σημαντικό μια επιχείρηση να υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης;

Η κοινωνική ευθύνη είναι το μέρισμα που οφείλουμε όλοι μας να επιστρέψουμε στην κοινωνία. Καταναλώνουμε πόρους του πλανήτη και δανειζόμαστε ενέργεια από τις επόμενες γενιές. Είναι στην κουλτούρα και της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. να επιστρέφει στην κοινωνία και να στηρίζει δράσεις. Όλο αυτό το διάστημα αναδείχτηκε η ανάγκη να στηρίξει ο ένας τον άλλο. Εμείς, θα συνεχίσουμε με την πλειάδα ενεργειών να είμαστε δίπλα στον συμπολίτη μας χωρίς να ψάχνουμε τους προβολείς.

express-market-franchisor-social-responsibility

Ποιες πρακτικές Κοινωνικής Υπευθυνότητας ακολουθεί το δίκτυο express market;

Είναι ευθύνη μας που τη μοιραζόμαστε με το δίκτυο express market, να προσθέτουμε τη συμμετοχή μας σε δράσεις. Προσαρμοστήκαμε άμεσα και στηρίξαμε την αλλαγή της πλαστικής σακούλας για έναν πιο καθαρό πλανήτη. Αυτές τις ημέρες, τρέχει και ξεχωριστή ενέργεια με δωρεάν διανομή επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας με το σήμα express, μαζί με τις αγορές των πελατών.

Το δίκτυο franchise express market αριθμεί 230 καταστήματα πανελλαδικά, κατέχοντας ηγετικό ρόλο στον χώρο των σούπερ μάρκετ. Ποιες πρακτικές ακολουθήσατε και ποια εργαλεία αναπτύξατε για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα;

Το μοντέλο συνεργασίας μας στηρίζεται στην ευελιξία του συνεργάτη και στην υποστήριξη από εμάς, σύμφωνα με τις διαδικασίες και την εγγύηση του ονόματος της Διαμαντής Μασούτης A.E. Απαραίτητα εργαλεία για να γίνει αυτό, είναι η επαγγελματική προσέγγιση και η υποστήριξη από γνώστες του αντικειμένου που με διάθεση και προθυμία είναι δίπλα στον ενδιαφερόμενο. Η δομή της εταιρείας στηρίζει και δίνει λύσεις σε κάθε ανάγκη τεχνική, μηχανογραφική, επικοινωνιακή κ.ά. Μην ξεχνάμε όμως, ότι η τελική πινελιά και απόφαση σε όλους τους τομείς είναι του συνεργάτη μας.

express-market-franchise

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και με ποιον τρόπο το δίκτυο franchise express market ανταποκρίνεται σε αυτές;

Ο καταναλωτής μας έχει δείξει ότι θέλει επιλογές στην γκάμα τόσο σε επώνυμα όσο και σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Δεν κάνει συμβιβασμούς με την ποιότητα και θέλει οικονομικές προτάσεις. Ψάχνει σημεία κοντά στο σπίτι ή στον δρόμο του. Δίνει βάρος στα φρέσκα προϊόντα και ζητάει προσωπική εξυπηρέτηση. Εμείς, με παρουσία σε όλη την Ελλάδα, είμαστε δίπλα στον καταναλωτή. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που αριθμεί περισσότερα από 1.000 προϊόντα. Προϊόντα που σκοράρουν στην κορυφή τόσο για την ποιότητα όσο και για τις τιμές. Με συνεχόμενες προτάσεις έξτρα ενεργειών σε όλα τα προϊόντα, ο καταναλωτής βρίσκει σε ένα express market οικονομικές και συμφέρουσες επιλογές. Τα τελευταία χρόνια, δίνουμε κι εμείς ιδιαίτερη βαρύτητα να αναβαθμίσουμε τις προτάσεις σε μαναβική, κρεοπωλείο και γενικότερα, φρέσκα προϊόντα.

Mε ποιον τρόπο τα καταστήματα express market ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία;

Από την αρχή της πανδημίας, οι συνεργάτες μας στάθηκαν ψηλά στις απαιτήσεις της εποχής, με τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους των καταστημάτων τους, με τήρηση των μέτρων σε αριθμό πελατών και συνθήκες υγιεινής. Επένδυσαν στην προστασία του πελάτη όσο και του προσωπικού και δημιούργησαν ένα ασφαλές περιβάλλον για αγορές.