slimbites-franchise-success-awards

«Αυτό που θα συμβούλευα μια γυναίκα επιχειρηματία είναι να μη διστάζει να αναπτύξει τη δική της επιχειρηματική ιδέα» | Εύα Τουμπή, Slim Bites

Η κυρία Εύα Τουμπή, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Slim Bites, άφησε το αρχικό της επάγγελμα, την αρχιτεκτονική, για να υλοποιήσει το όνειρό της, δημιουργώντας τη δική της επιχείρηση. Σήμερα, το δίκτυο Slim Bites, αποτελεί ένα δυναμικό και εδραιωμένο brand name στον χώρο της ζαχαροπλαστικής αλλά και στον ανταγωνιστικό χώρο του franchising. Η κυρία Εύα Τουμπή με το δίκτυο Slim Bites, διακρίθηκε στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2023 ως GOLD WINNER WOMAN FRANCHISOR OF THE YEAR καθώς εφάρμοσε τις βέλτιστες πρακτικές, επιτυγχάνοντας την ανάδειξη ενός καινοτόμου concept, ενισχύοντας παράλληλα, την γυναικεία επιχειρηματικότητα. “Πλέον, είναι όλο και περισσότερες οι γυναίκες στον χώρο και αυτό είναι πολύ θετικό για όλους μας και χαίρομαι ιδιαιτέρως που υπάρχουν βραβεία που τιμούν τις γυναίκες”.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη γυναίκα manager/επιχειρηματία;

Αυτό που χαρακτηρίζει μια γυναίκα manager σήμερα είναι η ικανότητα να αναλαμβάνει και να φέρει εις πέρας διαφορετικές προκλήσεις μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, είναι η ικανότητά της να χτίζει ισχυρές διαπροσωπικές σχέσεις και να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με γυναίκες επιχειρηματίες.

Τι είναι αυτό που θα συμβουλεύατε τις γυναίκες επιχειρηματίες πριν μπουν στον χώρο του franchising;

Ο χώρος του franchising είναι ένας απόλυτα ανταγωνιστικός χώρος με πολλές προκλήσεις. Αυτό που θα συμβούλευα μια γυναίκα επιχειρηματία είναι να μη διστάζει να αναπτύξει τη δική της επιχειρηματική ιδέα, να τολμά και να εμπιστεύεται το ένστικτό της, το οποίο είναι αλάνθαστο!

Μέσα στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο, ποιες είναι οι πρακτικές που εφαρμόσατε ώστε το δίκτυο Slim Bites να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον χώρο του franchising;

Εμείς σαν εταιρεία προσπαθήσαμε περισσότερο να καταλάβουμε τον καταναλωτή, τις προκλήσεις των καιρών και να πιάσουμε τον παλμό της εποχής. Για παράδειγμα, φροντίζουμε οι πωλήτριες των καταστημάτων μας να είναι πλήρως ενημερωμένες για όλα τα συστατικά των προϊόντων που προσφέρουμε. Στο σύνολο, προσπαθούμε να βελτιώνουμε διαρκώς όλη την αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή. Στην αρχή, είχαμε μόνο γλυκά με stevia ενώ τώρα έχουμε μια μεγάλη γκάμα με γλυκά χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, ακούγοντας πάντα τις ανάγκες του πελάτη.

Πώς το Slim Bites ακολουθεί τις νέες τάσεις στον χώρο της εστίασης;

Όπως είπαμε και προηγουμένως, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει ανάγκη ο καταναλωτής και τι θέλει να του προσφέρουμε. Εμείς ασχολούμαστε με γλυκό χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστες θερμίδες. Όλα μας τα γλυκά είναι θερμιδομετρημένα και χειροποίητα με αγνές πρώτες ύλες και παρασκευάζονται αποκλειστικά στο εργαστήριό μας.

Τι αναζητά ένας νέος επενδυτής από μια πρόταση franchise;

Ο σύγχρονος franchisee αναζητεί ένα πρωτοπόρο concept με ισχυρό brand που θα του εξασφαλίσει την επιτυχία καθώς και τη μακροχρόνια βιωσιμότητά του. Να επιτυγχάνει υψηλές αποδόσεις και φυσικά να διατηρεί καλές σχέσεις με τον franchisor.

slim bites woman franchisor of the year

Ο σύγχρονος franchisee αναζητεί ένα πρωτοπόρο concept με ισχυρό brand που θα του εξασφαλίσει την επιτυχία καθώς και τη μακροχρόνια βιωσιμότητά του.

Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο νέος συνεργάτης σας;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό υποψήφιων καθώς μας έχει πλησιάσει μια πολύ μεγάλη ποικιλία διαφορετικών επενδυτών. Μέριμνά μας είναι να βρούμε ανθρώπους που δεν ζητούν απλώς μια κερδοφόρα επένδυση αλλά ένα νέο επιχειρηματικό «σπίτι». Θέλουμε ο νέος συνεργάτης να «αγκαλιάσει» το concept. Πλέον, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στον χώρο μας, στον χώρο του γλυκού χωρίς ζάχαρη δηλαδή, γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται δημιουργικότητα και στρατηγική. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε από τον νέο συνεργάτη μας.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας, ως WOMAN FRANCHISOR OF THE YEAR 2023.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς αυτό το βραβείο, είναι μια αναγνώριση της προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια. Προσωπικά, άλλαξα επάγγελμα αφήνοντας την αρχιτεκτονική την οποία και αγαπούσα πολύ αλλά και το γραφείο που διατηρούσα ως αρχιτέκτονας για να επιχειρήσω κάτι νέο. Επομένως, είναι σημαντικό για εμένα να βλέπω πως οι προσπάθειές μου ανταμείβονται σε προσωπικό επίπεδο. Πλέον, είναι όλο και περισσότερες οι γυναίκες στον χώρο και αυτό είναι πολύ θετικό για όλους μας και χαίρομαι ιδιαιτέρως που υπάρχουν βραβεία που τιμούν τις γυναίκες.