alterlife-tilemaxos-koukouflis-franchise-success-awards-2021

ALTERLIFE: Στρατηγική, σύστημα, πάθος & συνέπεια, τα μυστικά της επιτυχίας!

Tο δίκτυο ALTERLIFE κατέκτησε χρυσό βραβείο στην κατηγορία Fitness Franchise, στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2021, καθώς αναβάθμισε συνολικά την προσφορά αξίας προς τον καταναλωτή, υιοθετώντας διεθνείς βέλτιστες πρακτικές στον χώρο του fitness. Ταυτόχρονα, εξέλιξε το επίπεδο υπηρεσιών, τα συστήματα και τις διαδικασίες, βελτιστοποιώντας συνολικά τις υπηρεσίες του και κατ’ επέκταση την αγοραστική εμπειρία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που λάβαμε το συγκεκριμένο βραβείο. Το αφιερώνουμε σε όλους όσους πίστεψαν στο όραμά μας και μας βοήθησαν να το υλοποιήσουμε. Το βραβείο αυτό, το αξίζουν όλοι οι επενδυτές καθώς και οι συνεργάτες μας», δηλώνει στο FRANCHISE SUCCESS, ο Τηλέμαχος Κουκουφλής, Συνιδρυτής του ALTERLIFE.

alterlife-franchise-success

Κύριε Κουκουφλή, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται πως οι καταναλωτές έχουν υιοθετήσει έναν πιο healthy τρόπο ζωής. Ποιες είναι οι τάσεις στην αγορά του fitness και ποιες είναι οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή;

Όντως, το ποσοστό όσων επιλέγουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αυξάνεται συνεχώς κι ευτυχώς, αυτή η τάση είναι παγκόσμια. Στην αγορά του fitness υπάρχουν σταθερές διαχρονικά αξίες κι έχει παρατηρηθεί πως ανά πενταετία εμφανίζεται ένα νέο «είδος» άσκησης που προκαλεί το αντίστοιχο ρεύμα στο επιχειρείν. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ζούμε την εποχή του functional – cross training σε μικρά groups ασκούμενων (4-6 άτομα), σε χώρους ιδιαίτερα προσεγμένους αισθητικά (boutique γυμναστήρια)!

alterlife-franchise4

Η πανδημία Covid-19, ποιες αλλαγές έφερε στον κλάδο του fitness  και με ποιον τρόπο προσαρμόστηκε το δίκτυο ALTERLIFE σε αυτό το νέο περιβάλλον;

Το μοντέλο της ALTERLIFE, λόγω των υψηλών προτύπων υγιεινής και στην προ Covid-19 εποχή αλλά και των επενδύσεων που είχαν γίνει στον τομέα της πληροφορικής (ERP, Mobile app, paperless operation), χρειάστηκε πολύ μικρές προσαρμογές στη νέα τάξη πραγμάτων. Η εταιρεία έχει ήδη σημειώσει μια εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης, η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, δημιουργώντας ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων με πιστό πελατολόγιο που αυξάνεται διαρκώς. Παράγοντες της επιτυχίας μας, η στρατηγική, το σύστημα, η ενέργειά, το πάθος, και η συνέπεια, που μας χαρακτηρίζουν!

alterlife-franchise5

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας ποιες αλλαγές φέρνει στο επιχειρησιακό μοντέλο αλλά και την επιχειρηματική πρόταση;

Η ALTERLIFE έχει καταφέρει να παραμείνει εξαιρετικά ευέλικτη παρά το μέγεθός της. Είναι στρατηγική της βούληση να επενδύει κάθε χρόνο ένα μεγάλο ποσό σε τεχνολογικά θέματα και υποδομές. Οπότε, οι αλλαγές είναι συνεχείς και η διαδικασία εξέλιξης μέσα στο DNA της εταιρείας. Βλέπουμε κάθε αλλαγή στο περιβάλλον ως μια ευκαιρία να βελτιωθούμε περισσότερο και να διαφοροποιηθούμε από τον ανταγωνισμό.

alterlife-franchise-success-awards-2021

Ποιοι είναι οι λόγοι που καθιστούν την πρόταση franchise ALTERLIFE, ως μια μοναδική επιχειρηματική ευκαιρία;

Ένας βασικός λόγος είναι το ίδιο το Industry του Fitness που αποτελεί έναν από τους αναπτυσσόμενους κλάδους, παγκοσμίως. Ο δεύτερος είναι πως η ALTERLIFE έχει καταφέρει μετά από 22 χρόνιας δραστηριοποίησης και φιλοσοφίας στον κλάδο να δημιουργήσει ένα μοντέλο πολύ ξεκάθαρο κι αποτελεσματικό αλλά συνάμα και πολύ απλό. Φυσικά, σε καμία περίπτωση να μην ξεχνάμε και το ROI που κάνει την επένδυσή μας εξαιρετικά ελκυστική.

Πώς συμβουλεύετε – κατευθύνετε τους συνεργάτες; Τι υποστήριξη τους παρέχετε;

Η υποστήριξη στους συνεργάτες μας είναι συνεχής τόσο σε θέματα στρατηγικής όσο και στα απλά καθημερινά λειτουργικά. Η κεντρική διοίκηση της ALTERLIFE σε συνεργασία με τους διευθυντές λειτουργίας είναι εκεί για να διασφαλίσουν πως το σύστημα θα εφαρμοστεί και θα υλοποιηθεί το budget.