BEAUTY FREE: «Εγγυούμαστε γρήγορη απόσβεση,κερδοφορία και μηδενικό ρίσκο όσο κανένας άλλος»

Το δίκτυο franchise BEAUTY FREEκατέκτησε το βραβείο GOLD WINNER PERSONAL CARE FRANCHISE 2022 στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS, καθώς ανέπτυξε πρακτικές και λειτουργίες που το καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικό στον απαιτητικό τομέα της ομορφιάς. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την πληρότητα προϊοντικού μείγματος σε εξαιρετικές τιμές, συνδυαζόμενη με ποιοτικές υπηρεσίες, ένα διακριτό και αναγνωρίσιμο service etiquette. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν οι στρατηγικές συμμαχίες που διαμορφώνουν ένα προνομιακό πεδίο συνεργασίας μεταξύ franchisees και προμηθευτών. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό μοντέλο που ελαχιστοποιεί τους κινδύνους και προστατεύει τον franchisee, διασφαλίζοντας το μεικτό κέρδος, μεγιστοποιώντας παράλληλα την κυκλοφοριακή ταχύτητα των αποθεμάτων και την απόδοση της επιχείρησής του.

«Η βράβευση αυτή αποτελεί τεράστια τιμή για την oικογένεια BEAUTY FREE. Και λέω oικογένεια γιατί το κάθε κατάστημα που ανοίγουμε με τους συνεργάτες και το προσωπικό του το βλέπουμε ως παιδί μας», δηλώνει ο Δημήτρης Γκισάκης,  Διευθύνοντας Σύμβουλος της BEAUTY FREE IKE.

O κλάδος της προσωπικής φροντίδας παρουσιάζει δυναμική αναδιάταξη μεριδίων κι έντονο ανταγωνισμό. Ποιες πρακτικές έχετε υιοθετήσει ώστε να κάνετε πιο ελκυστική την πρόταση franchise Beauty Free;

Τα καταστήματα καλλυντικών BEAUTY FREE, δυστυχώς ή ευτυχώς, από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους μέχρι και σήμερα δεν είναι ανταγωνίσιμα με κανένα άλλο κατάστημα καλλυντικών. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρωτοπορία τους τα καθιστά μοναδικά στο χώρο της ομορφιάς. Η πρακτική που υιοθετούμε είναι μία. Οικονομικά, επώνυμα καλλυντικά με οικείο περιβάλλον και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό πάντα πρόθυμο να βοηθήσει όταν του ζητηθεί. Με τον τρόπο αυτό, ο πελάτης νιώθει κάθε φορά ότι ψωνίζει από το δικό του κατάστημα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του σύγχρονου franchisee και με ποιον τρόπο το δίκτυο franchise Beauty Free, ανταποκρίνεται σε αυτές;

Ο κάθε franchisee θέλει η επένδυση που θα κάνει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Αρχικά, γρήγορη απόσβεση. Έπειτα, καλή κερδοφορία και τέλος μηδενικό ρίσκο. Εμείς στα BEAUTY FREE, εγγυούμαστε αυτό το τρίπτυχο της επένδυσης όσο κανένας άλλος στο χώρο του franchise στην Ελλάδα.

Τι αλλαγές έχει φέρει στο επιχειρησιακό σας μοντέλο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας;

Πάντα παρακολουθούσαμε με προσοχή τις εξελίξεις στην τεχνολογία και πάντα δουλεύουμε με τους καλύτερους στον τομέα της μηχανογράφησης και μηχανοργάνωσης. Το εμπορικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε «χτίζεται» και προσαρμόζεται από εμάς σύμφωνα με τις καθημερινές ανάγκες μας εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας προς το συμφέρον όχι μόνο του franchisee αλλά και του καταναλωτή.

Πώς συμβουλεύετε – κατευθύνετε τους νέους συνεργάτες; Τι υποστήριξη τους παρέχετε;

Αντικειμενικός σκοπός για την εταιρεία μας είναι να παρέχει στους  συνεργάτες μας 100% υποστήριξη σε όλους τους τομείς και πάντα να τους  ενημερώνει για το τι συμβαίνει στην αγορά ώστε πρώτοι να έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται στη δουλεία τους

Ταυτόχρονα, μεταλαμπαδεύουμε σε καθημερινή βάση την γνώση και πείρα που έχουμε στον τομέα της ομορφιάς εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, παρέχοντας συνεχή τεχνική και εμπορική εκπαίδευση τόσο στους ίδιους όσο και στο προσωπικό τους για την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία σας, κατά πόσο το franchising συμβάλει στη σταθερή ανάπτυξη του κλάδου της ομορφιάς;

Αν θέλουμε ο κλάδος της ομορφιάς και των καλλυντικών να αναπτυχθεί στην Ελλάδα το franchising είναι μονόδρομος. Και αυτό διότι ούτε εμείς μπορούμε να ανοίξουμε από μόνοι μας σημεία σε όλη την επικράτεια, ούτε κάποιος από μόνος του μπορεί να μπει δυναμικά στον κλάδο μας. Αν πάλι το κατάφερνε μεμονωμένα μετά από πολλά χρόνια δουλειάς θα ήταν η εξαίρεση, ξοδεύοντας υπερδιπλάσια χρήμα και χρόνο και χωρίς να είναι ανταγωνίσιμος στην σύγχρονη εποχή.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας ως GOLD WINNER PERSONAL CARE FRANCHISE.

Η βράβευση αυτή αποτελεί τεράστια τιμή για την oικογένεια BEAUTY FREE. Και λέω oικογένεια γιατί το κάθε κατάστημα που ανοίγουμε με τους συνεργάτες και το προσωπικό του το βλέπουμε ως παιδί μας. Αφιερώνουμε το βραβείο στο τελευταίο μέλος της οικογένειάς μας, στη Θεσσαλονίκη.