ELTA COURIER

“Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πουθενά αλλού εστιασμένοι, παρά μόνο στον άνθρωπο”

Το βραβείο FRANCHISOR SOCIAL RESPONSIBILITY, των THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2022, απονέμεται στο σύστημα franchise ΕΛΤΑ COURIER καθώς  στους ιδιαίτερους καιρούς που βιώνουμε, έδειξε ανθρώπινο πρόσωπο, υλοποιώντας με συνέπεια καινοτόμες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

“Είμαστε υπερήφανοι, κάθε βράβευση είναι μία επιβεβαίωση για εμάς ότι το έργο μας αποδίδει. Η εταιρεία μας έχει επενδύσει σημαντικά στην Κοινωνική Ευθύνη και η βράβευση αυτή μας δίνει μεγάλη χαρά”, αναφέρει ο Βασίλειος Καλτσής, Διευθυντής Δικτύου και Καταστημάτων,  ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.

ELTA COURIER

 Το δίκτυο franchise ΕΛΤΑ COURIER, έχει υιοθετήσει μια πιο ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, υλοποιώντας με συνέπεια καινοτόμες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τι αντίκτυπο έχει αυτή η στρατηγική στον καταναλωτή αλλά και τους νέους επενδυτές;

Καταρχήν, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πουθενά αλλού εστιασμένοι, παρά μόνο στον άνθρωπο. Όταν μία εταιρεία παρέχει υπηρεσίες, όπως η δική μας, σκοπός της είναι πάντα η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών των ανθρώπων – πελατών της και για να επιτεύξει αυτό το σκοπό απαιτείται να είναι κοντά στον άνθρωπο, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να κατανοεί σε βάθος τις ανάγκες του!  Τώρα, όσον αφορά τις δράσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας μας, είναι προτεραιότητά μας! Εκφράζουν την ανάγκη μας να είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι με το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είμαστε κομμάτι ενός συνόλου, μέσα και ανάμεσα στο οποίο λειτουργούμε. Στόχος μας είναι να «αφήσουμε» και εμείς το κοινωνικό μας αποτύπωμα, ένα αποτύπωμα ωφέλιμο για την κοινωνία, που θα υποστηρίξει και θα εμπνεύσει όλους τους συνοδοιπόρους μας, τον ίδιο τον άνθρωπο, κάθε έναν από εμάς. Οι δράσεις της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης εστιάζονται σε 4 πυλώνες: το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό μας, τους δικούς μας εργαζόμενους, το κοινωνικό σύνολο με ευαισθησία στις πιο ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Σε αυτόν τον άξονα θα συνεχίσουμε, με συνέπεια και ενσυναίσθηση.

Η παραπάνω στρατηγική μας πιστεύω ότι έχει θετικό αντίκτυπο στον καταναλωτή, γιατί με εμάς μπορεί να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη ότι όχι μόνο θα εξυπηρετηθεί άρτια, αλλά ότι, επιλέγοντάς μας, θα έχει επιλέξει μία εταιρεία με ένα αληθινά «ανθρώπινο πρόσωπο» και αυτό είναι το πιο σημαντική σήμερα, για όλους μας! Όσον αφορά τους ενδεχόμενους Νέους Επενδυτές οι προσλαμβάνουσες αφορούν και πάλι τις αξίες της εταιρείας μας! Μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα επιλέξουν επιχειρηματικά μία υγιή εταιρεία, με ένα ανθρώπινο προφίλ, που αντιλαμβάνεται το παρόν στο οποίο λειτουργεί και αναπτύσσεται και έχει τη δυναμική να προσαρμόζεται ευέλικτα με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να ανταπεξέρχεται με επιτυχία!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του σύγχρονου franchisee και με ποιον τρόπο το δίκτυο franchise ΕΛΤΑ COURIER ανταποκρίνεται σε αυτές;

Οι σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες κρύβουν πολλές και διαφορετικές προκλήσεις, κάποιες αρκετά δύσκολες. Ένα σύγχρονο franchise, χρειάζεται μία πολλή ισχυρή υποδομή επάνω στην οποία να μπορεί να βασιστεί ώστε να εξελιχθεί κατάλληλα. Η εταιρεία μας συγκεντρώνει μερικά από τα πιο δυνατά πλεονεκτήματα για το δίκτυό της: Είναι ένα εδραιωμένο, αναγνωρισμένο BRAND, που δεν χρειάζεται να «χτίσει» από την αρχή την εικόνα του στον καταναλωτή, άρα κερδίζεται πολύτιμος, επιχειρηματικά, χρόνος! Αυτό είναι μία καλή αρχή, που εμπλουτίζεται με τις παροχές σε εκπαίδευση και υποστήριξη για κάθε νέο σημείο εξυπηρέτησης μας. Είμαστε δίπλα σε κάθε νέο συνεργάτη, σε κάθε βήμα, από την αρχή μέχρι το τέλος, με στενές διαπροσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης. Συμβουλεύουμε, καθοδηγούμε, συμμετέχουμε ενεργά, γιατί η επιτυχία κάθε σημείου είναι καταρχήν επιτυχία και της ίδιας της εταιρείας και αυτό σίγουρα είναι ένα δεδομένο που απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες, διαρκή παρουσία, διαρκές ενδιαφέρον και είναι και ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε σε κάθε περίπτωση. Όπως χαρακτηριστικά συνηθίζω να λέω και προσωπικά: «Το δίκτυο Franchise είναι οι πράξεις μας και όχι η στείρα θεωρία προσέλκυσης κάθε ενδιαφερόμενου».

Για εμάς, ο επιχειρηματίας που θα γίνει μέλος του δικτύου μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αρκείται στην «παράδοση» μίας επωνυμίας και κάποιων διαδικαστικών στοιχείων. Εμείς οι ίδιοι δεν το επιτρέπουμε αυτό! Η επωνυμία είναι μόνο η αρχή. Από εκεί και έπειτα ο κάθε επιχειρηματίας που θα επενδύσει οικονομικά και χρονικά, θέλει ολοκληρωμένη υποστήριξη, θέλει πλάνο και στόχους και το πιο σημαντικό θέλει συμμάχους στο όραμά του να εξελίξει την επιχείρησή του, ως μέλος ενός μεγαλύτερου συνόλου – δικτύου, στο οποίο όλα τα μέλη συνδέονται και να πορεύονται αρμονικά.

ELTA COURIER

Ποιος είναι κατά τη γνώμη σας, ο ρόλος της τεχνολογίας σε ένα σύγχρονο δίκτυο και πώς επιτυγχάνεται η σταδιακή εφαρμογή σε ένα ήδη εδραιωμένο δίκτυο;

Ο ρόλος της τεχνολογίας σε ένα σύγχρονο δίκτυο είναι αδιαμφισβήτητα εξαιρετικά σημαντικός. Σήμερα εργαζόμαστε και ζούμε με την υποστήριξη της τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα. Σε ένα σύγχρονο δίκτυο σαν το δικό μας δεν θα μπορούσε βέβαια η τεχνολογία να μην έχει εξέχοντα ρόλο! Από το νέο ρομποτικό σύστημα διαλογής,  την ηλεκτρονική επικοινωνία, την ηλεκτρονική παρακολούθηση μίας αποστολής παντού στην Ελλάδα, τις ηλεκτρονικές φόρμες και τα εργαλεία ενδοεταιρικής επικοινωνίας, έως τις e-εφαρμογές / applications που διαθέτουμε, η τεχνολογία υπάρχει και αξιοποιείται μόνο προς όφελος της άρτιας εταιρικής λειτουργίας, και βέβαια του καταναλωτή. Εξυπηρετεί την ταχύτητα και την εξέλιξή μας, πάντα διαχειριζόμενη από το κατάλληλα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας!

Ποιο είναι το προφίλ του σύγχρονου franchisee και τι αλλαγές έχετε διαπιστώσει στο πέρασμα των χρόνων;

Με τον κίνδυνο της επανάληψης, μίας αληθινής όμως επανάληψης, θα σημειώσω πρώτα τις ανθρώπινες σχέσεις. Η συνεργασία και οι ομάδες είναι αυτές που κάνουν πάντα τη διαφορά! Ο κάθε ένας από εμάς είναι ένας κρίκος μίας μεγάλης αλυσίδας και όλοι χρειαζόμαστε o ένας τον άλλον για να λειτουργήσουν οι διαδικασίες και να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η εργατικότητα, όλες αυτές είναι ανθρώπινες αξίες. «Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Oιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος», σύμφωνα με τον ποιητή μας Γ. Σεφέρη.

Η τεχνολογία επίσης, που πορεύεται μαζί με τον άνθρωπο καθοδηγούμενη από αυτόν, είναι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό που προσδίδει σύγχρονο προφίλ στο δίκτυο σήμερα.

ELTA COURIER

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διαδικασία επιλογής των νέων υποψηφίων franchisees για ένα δίκτυο, τι προϋποθέσεις πρέπει να πληροί;

Η διαδικασία επιλογής των νέων franchisees παίζει σπουδαίο ρόλο, γιατί αφορά στα κριτήρια που καθορίζουν την εμπορική προσωπικότητα κάθε μέλους του δικτύου και συμβάλλουν στη συνολική θετική μας εικόνα. Ο επαγγελματισμός που μεταφράζεται σε συνέπεια, η διάθεση συνεργασίας που μεταφράζεται σε ειλικρινείς επαγγελματικές σχέσεις με εμπιστοσύνη, η θέληση για διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση σύμφωνη με τις σύγχρονες συνθήκες, το όραμα για εξέλιξη…… Όλα αυτά αποτελούν κριτήρια. Οι εξειδικευμένες γνώσεις δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, γιατί εμείς παρέχουμε αρχική εκπαίδευση, διατηρούμε σταθερή και ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους του δικτύου μας και οργανώνουμε ετήσιες ημερίδες επιμόρφωσης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων πωλήσεων, marketing και Client Service, που εξασφαλίζουν στην επιχείρηση του franchisee μία μακρά, σταθερή και αποδοτική πορεία!

Πέρα και πάνω από όλα όμως αυτό που αναζητά η ΕΛΤΑ Courier στους συνεργάτες της είναι η αξιοπιστία και το πάθος για συνεχή ανάπτυξη, που συμβαδίζουν με την αφοσίωσή μας στην άριστη εξυπηρέτηση των πελατών.