Νιάρχος media strom

MEDIA STROM: «Ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής μας είναι το moto “κερδίζω–κερδίζεις”»

Το δίκτυο franchise MEDIA STROMκατέκτησε το βραβείο GOLD WINNER Home Improvement Franchise 2022 στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS, καθώς ανέπτυξε με συνέπεια εξαιρετικές στρατηγικές πολυκάναλης ανάπτυξης που το καθιστούν Νο1 αλυσίδα στον κλάδο της, στην ελληνική αγορά. Επέδειξαν ταχύτητα προσαρμογής τόσο του concept, όσο και του προϊοντικού μείγματος, κατανοώντας τις συνεχείς αλλαγές στο λιανεμπόριο, επενδύοντας σε καινοτόμα προϊόντα και σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική marketing και πωλήσεων. Παράλληλα, ικανοποιούν διαρκώς τις ανάγκες του σημερινού καταναλωτή με ποιοτικά, καινοτόμα και value for money προϊόντα, καθώς και μια μοναδική αγοραστική εμπειρία.

«Aυτή η επιτυχία δεν θα ήταν εφικτή και αυτό το βραβείο δεν θα ήταν στα χέρια μας αν δεν είχαμε τη συμβολή των ανθρώπων της Media Strom σε αυτή την πορεία. Οι άνθρωποί μας αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην εταιρεία και αποτελούν το DNA της», δηλώνει ο Γεώργιος Ι. Νιάρχος, Γενικός Διευθυντής της MEDIA STROM. 

Ποια είναι τα στοιχεία που έχουν καθιστούν επί 55 χρόνια την MEDIA STROM, leader στην αγορά;

Η φιλοσοφία της καινοτομίας και η συνεχής έρευνα για την βέλτιστη εμπειρία είναι συγκοινωνούντα δοχεία και ισχυρές συνιστώσες της μάρκας μας. Υλικά και τεχνολογίες που πρώτη η Media Strom εισήγαγε στην αγορά του ύπνου, δημιούργησαν γενιές καταναλωτών με απαιτήσεις και υψηλά στάνταρ που δεν συμβιβάζονται απλά με το καλό, ψάχνοντας συνεχώς το καλύτερο και πραγματοποιώντας έρευνες με πανεπιστημιακές κλινικές & κέντρα ύπνου. Η ίδια φιλοσοφία της καινοτομίας είναι εκείνη που το 1977 έδωσε το όραμα και συνέβαλε στην υλοποίηση του ανοίγματος του πρώτου καταστήματος λιανικής πώλησης στρωμάτων που έφερε τον τελικό πελάτη σε άμεση επαφή με τη μάρκα. Φυσικό επακόλουθο της ανάπτυξης είναι τα τελικά σημεία πώλησης να αριθμούν σήμερα πάνω από 127, καθιστώντας τη Media Strom, μόνη πρώτη και σε επίπεδο εύρους δικτύου. Τα παραπάνω μας ωθούν καθημερινά να μαθαίνουμε τον πελάτη μας καλύτερα μέσω των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με σκοπό την ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων και απαιτητικών αναγκών του.

Τι πρακτικές υιοθέτησε το δίκτυο retail MEDIA STROM, ώστε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον;

Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και καθημερινά παρουσιάζονται νέες προκλήσεις, η Media Strom μέσα από τη συνεχή προσαρμογή ανταπεξέρχεται και αντιμετωπίζει με επιτυχία τις δοκιμασίες. Η γκάμα μας έχει κορυφαία ποιότητα από τα value for money προϊόντα ως τα high end. Αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στη σωστή τιμή και αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία που κάνει τον υποψήφιο αγοραστή που βρίσκεται σε ένα κατάστημα Media Strom, να νιώθει άνετα σαν στο σπίτι του! Εντός του καταστήματός μας φυσικά οι καταναλωτές μπορούν να συζητήσουν με τους Sleep Coach – τους εξειδικευμένους συμβούλους μας  την αναβάθμιση του δικού τους ύπνου ώστε να απολαμβάνουν μία καλύτερη επόμενη ημέρα.

H MEDIA STROM, διατηρεί επιτυχημένα ένα πολυκάναλο δίκτυο με εταιρικά, franchise και shop in shop σημεία πώλησης. Ποιες είναι οι βασικές αρχές ισορροπίας μεταξύ των διαφορετικών επιχειρηματικών μοντέλων;

Ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής μας είναι το moto «κερδίζω – κερδίζεις»! Επιπλέον η φιλοσοφία του σωστού διαχωρισμού των περιοχών όχι μόνο χωροταξικά αλλά και βάσει δραστηριοτήτων, βασισμένη στον αλληλοσεβασμό και την επαγγελματική αλληλεγγύη των μερών του δικτύου μας, είναι το κρίσιμο σημείο στο οποίο οφείλεται η επιτυχία του πολυκάναλου δικτύου μας. Τα διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα συνυπάρχουν αρμονικά λόγω της ολιστικής προσέγγισης πρόληψης και αντιμετώπισης των όποιων ζητημάτων, από την πλευρά της ίδιας της Media Strom. Μιλώντας για ολιστική προσέγγιση δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε στο πολυκάναλο δίκτυο και το Eshop μας, το οποίο συμπληρώνει τα touchpoints στα οποία μπορεί ο πελάτης να μας βρει. Το Eshop δρα συμπληρωματικά, χωρίς να επηρεάζει τη λειτουργία του φυσικού δικτύου, κάτι που φανερώνει πως ένα πολυκάναλο δίκτυο, χωρίς αμφιβολία, έχει να δώσει μόνο προοπτικές ανάπτυξης και περιθώρια διεύρυνσης της πελατειακής μας βάσης.

Με ποιον τρόπο και ακολουθώντας ποιες πρακτικές, το δίκτυο Franchise MEDIA STROM ικανοποιεί τις ανάγκες του σύγχρονου franchisee;

Η Media Strom αποτελεί εδώ και πάνω από 5 δεκαετίες τον απόλυτο ηγέτη της ελληνικής στρωματοποιίας. Πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών, έχοντας την πιο ολοκληρωμένη γνώση γύρω από τα προϊόντα ύπνου. Ακόμη, η Media Strom είναι ένα Brand που επενδύει διαρκώς στην επικοινωνία καταβάλλοντας σημαντικά κονδύλια. Τέλος, έχοντας δίκτυο Franchise από το 2007, έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε εμπειρία και ωριμότητα. Τα παραπάνω προσδίδουν στον υποψήφιο franchisee το ασύγκριτο πλεονέκτημα της συνεργασίας με έναν franchisor που δεν επαναπαύεται κοιτώντας το ένδοξο παρελθόν του, αλλά δουλεύει ακατάπαυστα στο παρόν, για να κερδίσει το μέλλον με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο!

Με ποιον τρόπο η MEDIA STROM διασφάλισε την αποδοτικότητα των franchisees της;

Η φιλοσοφία της πολυετούς συνεργασίας και η τεχνογνωσία του παρελθόντος αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας για εμάς και μας καθιστούν εγγυητές της επιτυχίας των συνεργατών μας. Ακόμη, η προσεκτική επιλογή συνεργατών, η πραγματική αποκλειστικότητα περιοχής ευθύνης αλλά και οι οικονομοτεχνικές μελέτες που κρύβονται πίσω από κάθε συνεργασία μας, κάνουν το εγχείρημα του κάθε franchisee βιώσιμο και προσοδοφόρο.

Ποια είναι τα κριτήρια εκείνα, που πρέπει να πληροί ένας νέος συνεργάτης σας;

Εκτός από τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός υποψήφιου συνεργάτη που έχουν να κάνουν με τις περιοχές δραστηριοποίησής του αλλά και την ανάμιξή του με τον κλάδο, ένα κρίσιμο κριτήριο που αποτελεί προτεραιότητα για τη Media Strom είναι να μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά αλλά και το πάθος για τον τέλειο ύπνο!

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας, ως GOLD WINNER HOME IMPROVEMENT FRANCHISE.

Το βραβείο αυτό, αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση της επιχειρηματικής μας πορείας αλλά και  προσπαθειών πολλών ετών, από έναν θεσμό με κύρος. Αυτό το γεγονός μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με ζήλο. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν εφικτή και αυτό το βραβείο δεν θα ήταν στα χέρια μας αν δεν είχαμε τη συμβολή των ανθρώπων της Media Strom σε αυτή την πορεία. Οι άνθρωποί μας αφήνουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην εταιρεία και αποτελούν το DNA της.