ΓΕΡΜΑΝΟΣ- Νικόλαος Μαρκόπουλος

Νο1 Retailer με πολυετή πορεία – ONE STOP SHOP για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

Το “Stelios Stavridis” Award for Excellence in Franchising 2022, απονέμεται στο δίκτυο του “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” και τον κύριο Νικόλαο Μαρκόπουλο.

Η αλυσίδα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, μέσα από την επιτυχημένη και πολυετή πορεία της έχει διαμορφώσει και καθορίσει το franchising στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία επί σειρά ετών:
• Καινοτομεί σε επίπεδο επιχειρηματικών μοντέλων συνεργασίας.
• Είναι πρωτοπόρος σε επίπεδο retail excellence.
• Προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες ανέλιξης σε νέους δυναμικούς επαγγελματίες στην ελληνική αγορά.
• Θέτει νέα στάνταρτ στον χώρο και αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς στην ελληνική αγορά.

Ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που οδηγούν σταθερά και διαχρονικά στην ανάπτυξη του δικτύου σας;

Αναδεικνύοντας την αξία της ανθρώπινης επαφής και τη δύναμη της τεχνολογίας καθημερινά προσφέρουμε στον πελάτη μας τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης σε όλα τα κανάλια και σημεία επαφής . Ως ο Νο1 Retailer στην Ελληνική αγορά σε πολλές κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας και ONE STOP SHOP  τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ο πελάτης απολαμβάνει την τεχνολογία στο έπακρο.

Πώς προσαρμόστηκε το δίκτυό σας στα νέα δεδομένα της εποχής και σε ποιες αλλαγές του concept, στο επιχειρηματικό μοντέλο, στα συστήματα, στις διαδικασίες κ.ο.κ. χρειάστηκε να προχωρήσετε;

Το δίκτυο καταστημάτων προχώρησε με πιο γρήγορους ρυθμούς στην ανάπτυξη νέων , μεγαλύτερων καταστημάτων και παράλληλα συνεχίσαμε να παρέχουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, προσαρμοσμένων όμως στις σύγχρονες και νέες ανάγκες του κάθε πελάτη μας. Αναδεικνύοντας την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την εικόνα των καταστημάτων κάνοντας πιο εύκολη και άνετη την περιήγηση του μέσα σ’ αυτά και επενδύοντας στο προσωπικό μας , το αποτέλεσμα ήταν η συνολική βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του πελάτη.

Τι αλλαγές έχει φέρει στο επιχειρησιακό σας μοντέλο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας;

Το Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ζει στην καρδιά της τεχνολογίας. Αξιοποιούμε το δυνατόν κάθε πτυχή αυτής για να αναβαθμίζουμε συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες , προϊόντα και τελικά να παρέχουμε τις βέλτιστες επιλογές προς όφελος των πελατών μας. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η νέα μας υπηρεσία «click & collect» όπου δίνουμε την δυνατότητα στους πελάτες μας να επιλέξουν απ’ το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων τεχνολογίας, το κατάστημα όπου επιθυμούν να παραλάβουν το προϊόν που αγόρασαν απ’ το site μας. Άμεσα, απλά και με εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής που θα επιλέξει ο ίδιος.

Σε ένα περιβάλλον προκλήσεων, ποια κρίσιμα στοιχεία επηρεάζουν την ελκυστικότητα τόσο του concept, όσο και της πρότασης franchise;

Βασικό στοιχείο είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επένδυσης του franchisee μας, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα , με συνέπεια και αλληλοσεβασμό υιοθετώντας ταυτόχρονα πρακτικές επιχειρηματικής αριστείας στη συνεργασία μας.

Ποιοι είναι οι λόγοι που καθιστούν την πρόταση franchise ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ως μια μοναδική επιχειρηματική ευκαιρία;

Το δυναμικό brand value, ο υψηλός βαθμός πιστότητας από το καταναλωτικό κοινό, το εκτεταμένο δίκτυο και ο μοναδικός συνδυασμός υπηρεσιών και προϊόντων που καθιστούν το κατάστημα one stop shop.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για το βραβείο σας «Stelios Stavridis» AWARD FOR ECXELLENCE IN FRANCHISING. 

Αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της συνεπούς πολυετούς πορείας του δικτύου καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και φυσικά τη συμβολή του στον χώρο του franchising και κατ’ επέκταση στην ελληνική οικονομία.