Coral

«Τα πρατήρια της Shell εξελίσσονται σε πολυδιάστατα κέντρα εξυπηρέτησης» | Βασίλης Τσόγκας, Διευθυντής Δικτύου της CORAL A.E. / SHELL

Στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως GOLD WINNER EXCELLENCE IN MARKETING στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2023, ο Βασίλης Τσόγκας, Διευθυντής Δικτύου της CORAL A.E. / SHELL μας μιλάει για όλα εκείνα τα στοιχεία που υποστηρίζουν την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, και οδήγησαν στην μετατροπή της CORAL-SHELL σε πολυδιάστατα κέντρα εξυπηρέτησης. «Με 360ο επικοινωνία των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουμε από τα πρατήρια Shell και με διαρκή εξέλιξη των καυσίμων Shell στοχεύουμε να αποτελούμε την κορυφαία επιλογή του πελάτη», σημειώνει, σε συνέντευξή του στο Franchise Success, με αφορμή τη διάκριση.

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που συνυφαίνουν την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών που απαντούν στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες;

Στην εταιρεία μας οι άνθρωποι κάνουν τη μεγάλη διαφορά πραγματικότητα. Γιατί η εκπαίδευση και η επάρκειά τους είναι βασικό συστατικό της κουλτούρας μας. Ταυτόχρονα, η Εταιρεία μετασχηματίζεται και προσαρμόζεται στις τάσεις της αγοράς που αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, με στόχο να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών, και να προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης μέσω μίας ολοκληρωμένης πρότασης προσφοράς και συνεργασίας.

Την ίδια ώρα, εμείς προχωράμε, διαμορφώνοντας το μέλλον. Η Εταιρεία μας είναι πρωτοπόρος στις νέες προκλήσεις ανοίγοντας το δρόμο.  Η Coral A.E. αναπτύσσει την προσφορά προϊόντων πέρα από τα καύσιμα. Τα πρατήρια της Shell εξελίσσονται σε πολυδιάστατα κέντρα εξυπηρέτησης, προσφέροντας καφέ, σνακ, καθώς και τη δυνατότητα αγορών νοικοκυριού μέσω των ενσωματωμένων μίνι-μάρκετ. Φυσικά, στα καταστήματα της Shell ο πελάτης βρίσκει πλούσια ποικιλία αξεσουάρ αυτοκινήτου, λιπαντικών, ενώ παρέχει στον ίδιο χώρο υπηρεσίες όπως το πλυντήριο οχημάτων. Επιπλέον, η Coral A.E. συνεχίζει να αναπτύσσει στα πρατήρια ένα εκτεταμένο δίκτυο ηλεκτρικών φορτιστών σε συνεργασία με την nrg, συμμετέχοντας στην ευρύτερη στρατηγική ηλεκτροκίνησης του Ομίλου Motor Oil. Τα στοιχεία, λοιπόν, που συνιστούν υψηλές προδιαγραφές είναι: η διαχείριση των ανθρώπων σου, η προσαρμοστικότητα και η προοπτική για το μέλλον.

Coral Excellence in Marketing

 Πώς η CORAL-SHELL Licensee εξακολουθεί να διατηρεί την ηγετική της θέση παρά τον έντονο ανταγωνισμό;

H Coral σήμερα απαριθμεί περισσότερα από 860 πρατήρια πανελλαδικά και στα Βαλκάνια και συνεχίζει να αναπτύσσεται επενδύοντας σε σημεία στρατηγικής επιλογής. Η στρατηγική της Coral A.E. συμπυκνώνεται στο αίτημα της διαρκούς αναβάθμισης των υπηρεσιών και των προϊόντων της. Η Coral A.E., ως διαχειρίστρια εταιρεία των σημάτων της Shell στη χώρα μας, διαμορφώνει πολύ υψηλά στάνταρ για τις ποιοτικές προδιαγραφές, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των συνεργατών της,  του κοινού, σε νέες απαιτητικές συνθήκες. Έτσι διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα. Αυτός, άλλωστε, είναι ο ρόλος και το όραμα και η πρακτική του πραγματικού ηγέτη, του κορυφαίου στην αγορά, μιας εταιρείας πετρελαιοειδών ακριβώς όπως η Coral A.E. στην Ελλάδα και εκτός συνόρων.

Το σημαντικότερο κριτήριο είναι το κοινό πάθος μεταξύ της εταιρείας και του επιχειρηματία franchisee για την εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη και τη διαμόρφωση μίας μοναδικής εμπειρίας.

Ποια πολιτική marketing ακολουθεί το δίκτυο CORAL/SHELL και τι αποτελέσματα επιφέρει στην εταιρεία και τους συνεργάτες;

Για την Coral που διαχειρίζεται πάνω από 800 σημεία πώλησης και επαφής με τον καταναλωτή στην Ελλάδα η πολιτική προώθησης και πώλησης δε θα μπορούσε παρά να εξασφαλίζει ό,τι πιο καινοτόμο και οργανωμένο για την Εταιρεία και κάθε μας συνεργάτη. Να θυμίσω ότι είμαστε οι πρώτοι στον τομέα μας που χτίσαμε το πιο δυνατό και επιδραστικό πρόγραμμα πιστότητας και ανταμοιβών στην Ελλάδα, ηλικίας πλέον άνω των 20 ετών και με 1 εκατ. ενεργούς πελάτες. Με 360ο επικοινωνία των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουμε από τα πρατήρια Shell και με διαρκή εξέλιξη των καυσίμων Shell στοχεύουμε να αποτελούμε την κορυφαία επιλογή του πελάτη. Η έκθεση του brand μας σε κάθε γωνιά της χώρας, εδώ και 97 χρόνια, με την αξία του διεθνούς σήματος και την υπεραξία του μεγαλύτερου ενεργειακού Ομίλου Motor Oil στην Ελλάδα, είναι για εμάς η πρόκληση και το εχέγγυο ταυτόχρονα για να εξελισσόμαστε. Με συνεχείς ενέργειες προώθησης, με ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, με εκπαιδευμένο προσωπικό, με ποιότητα που μπορείς να είσαι πάντα σίγουρος.

Ποια τα χαρακτηριστικά που μετουσιώνουν την πρόταση franchise της CORAL/SHELL σε μια επιχειρηματική ευκαιρία στον κλάδο της λιανικής;

Το σημαντικότερο και υψηλότερο κριτήριο είναι το κοινό πάθος μεταξύ της εταιρείας και του επιχειρηματία franchisee για την εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη στη διαμόρφωση μίας μοναδικής εμπειρίας, στη μετακίνηση και στο ταξίδι του καταναλωτή. Ο συνδυασμός του ισχυρού brand, της τεχνογνωσίας και της καθοδήγησης από την εταιρεία μας με τις ικανότητες και θέληση του κάθε franchisee για συνεχή βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης του, μέσα από τη διαχείριση της δικής του ομάδας, οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Εμείς παρέχουμε όλα τα εχέγγυα, εκπαίδευσης, ετοιμότητας, ποιότητας, υποστήριξης και ελέγχου που διασφαλίζουν την αξιοπιστία της επιχείρησης των συνεργατών μας, αλλά ταυτόχρονα και την διαρκή δυνατότητα ανάπτυξης.

Coral Excellence in Marketing

Τι είναι αυτό που αναζητά ο franchisee την τρέχουσα περίοδο η οποία χαρακτηρίζεται από μια σειρά αλλεπάλληλων προκλήσεων και απαιτήσεων;

Ο κόσμος μας αλλάζει με τρόπους και ταχύτητες που δεν έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα. Και αυτό επηρεάζει αναπόδραστα τη λειτουργία κάθε επιχείρησης, πόσο μάλλον αν έχει απευθείας διάδραση και επαφή με τον πελάτη σε καθημερινή βάση. Η υποστήριξη κάθε συνεργάτη μας είναι πάγια και σταθερή αξία ως δική μας ποιότητα. Και είναι και πάγιο αίτημά του αυτονόητα. Ταυτόχρονα, οι καταναλωτές έχουν περισσότερα κανάλια ενημέρωσης και αξιολόγησης, και αυτό προφανώς αντικατοπτρίζεται στις αξίες που οφείλουν να φέρουν και να υπηρετούν οι συνεργάτες μας. Και σε αυτόν το τομέα οι συνεργάτες μας έχουν απαιτήσεις. Που πάντως υπηρετούνται αντιστοίχως από την εταιρεία μας πάγια και σταθερά. Τέλος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εγρήγορση απέναντι στις κρίσεις και τις παροχές νέων και σύγχρονων υπηρεσιών, προφανώς προσαρμόζουν τις δικές μας προτεραιότητες και απαιτήσεις. Είμαστε μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία και τεράστιες δυνατότητες. Με εμάς δεν υπάρχει κάτι που δε μπορεί να γίνει, εφόσον σχεδιαστεί. Οπότε και οι συνεργάτες μας, παρά τις πιο απαιτητικές περιόδους που διανύουμε και θα έχουμε μπροστά μας, μπορούν να νιώθουν ασφαλείς και βέβαιοι ότι θα διασφαλίζουν με ποιότητα και πιστότητα όσα απαιτηθούν.

H Coral σήμερα απαριθμεί περισσότερα από 860 πρατήρια πανελλαδικά και στα Βαλκάνια και συνεχίζει να αναπτύσσεται επενδύοντας σε σημεία στρατηγικής επιλογής.

Ποια είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί ο νέος συνεργάτης της CORAL/SHELL;

Το σημαντικότερο και υψηλότερο κριτήριο είναι το κοινό πάθος μεταξύ της εταιρείας και του επιχειρηματία franchisee για την εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη μας στη διαμόρφωση μίας μοναδικής εμπειρίας, στην συνολική εξυπηρέτηση, στην τακτική του μετακίνηση και στο ταξίδι του. Ο συνδυασμός του ισχυρού brand, της τεχνογνωσίας και της καθοδήγησης από την εταιρεία μας με τις ικανότητες και τη θέληση του κάθε franchisee για συνεχή βελτίωση της απόδοσης της επιχείρησης του, μέσα από τη διαχείριση και συνεχή εκπαίδευση και αποδοτικότητα της δικής του ομάδας, οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Εμείς παρέχουμε όλα τα εχέγγυα, ετοιμότητας, ποιότητας, υποστήριξης και ελέγχου που διασφαλίζουν την αξιοπιστία της επιχείρησης των συνεργατών μας, αλλά ταυτόχρονα και τη διαρκή δυνατότητα ανάπτυξης.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας ως GOLD WINNER EXCELLENCE IN MARKETING.

Για την Εταιρεία μας ο διακρίσεις είναι στο DNA μας. Πρωτίστως και κυρίως γιατί διαμορφώνουμε τις συνθήκες για να τις διεκδικούμε με αξιοσύνη. Είναι για εμάς τιμή και παράγοντας εγρήγορσης και συνεχούς βελτίωσης αυτή η διάκριση. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας και όσους εργάζονται απρόσκοπτα και με ποιότητα για να είμαστε η νούμερο 1 επιλογή για τους καταναλωτές αλλά και μελλοντικούς συνεργάτες μας. Μπορώ με σιγουριά και περηφάνια να πω, ότι θα συνεχίσουμε εξασφαλίζοντας αυτή τη θέση, αλλά και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, όπου απαιτείται. Η πρωτιά είναι για εμάς στόχος σταθερός και αδιαπραγμάτευτος.