maison_gold_winner_home_improvement_franchise

«Το MAISON είναι ευέλικτο και ελκυστικό όπως και να το δεις» | Λίλη Παπαγιαννοπούλου, Maison Concept & Objet

Η γέννηση του Maison Concept & Objet το 2018 ενός Brand γεμάτου ιδέες και προϊόντα που μπλέκονται μεταξύ τους με μοναδικό conceptual τρόπο και δημιουργούν ένα ελκυστικό αλλά και ξεχωριστό αποτέλεσμα ήταν το όνειρο μιας επαγγελματικής πορείας 30 ετών στο χώρο της ιδιοκτήτριας Λίλης Παπαγιαννοπούλου. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του διακρίθηκε στην κατηγορία του οικιακού εξοπλισμού και σήμερα αποτελεί μια αλυσίδα πρότυπο συνολικά για τον χώρο του retail και του franchising με υποδομές, σύστημα, οργάνωση και ισχυρή ανταγωνιστική θέση σε έναν έντονα ανταγωιστικό κλάδο. Έχοντας πάντα ως επίκεντρο το δίκτυο και τους συνεργάτες της έχει αναπτύξει πρακτικές που είναι σχεδιασμένες για να ικανοποιούν τις ανάγκες του σύγχρονου franchisee, εξηγεί η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, κυρία Λίλη Παπαγιαννοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο FRANCHISE SUCCESS.

Για τις βέλτιστες πρακτικές που έχει εφαρμόσει, το δίκτυο franchise Μaison Concept & Objet τιμήθηκε στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS με το βραβείο GOLD WINNER HOME IMPROVEMENT FRANCHISE. «Το βραβείο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να αναπτύσσουμε το δίκτυό μας, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες μας και ευκαιρίες επιτυχίας για τα μέλη μας» αναφέρει η κα Παπαγιαννοπούλου.

Τι πρακτικές υιοθέτησε το δίκτυο Maison Concept & Objet, ώστε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον;

Βασικός άξονας της λειτουργίας της είναι η ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που στοχεύουν στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, πάντα με προτεραιότητα το value for money και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Η Maison πιστεύει στην αξία των ανθρώπων και τη δυναμική της ομάδας, πιστεύει στις ανθρώπινες σχέσεις και αυτό επιδιώκει με όλους τους συνεργάτες μέσα και έξω από την εταιρεία.

Είναι το στοιχείο που δίνει την προστιθέμενη αξία σε ό,τι κάνουμε, αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον και είναι ο κρίκος μιας γερής αλυσίδας μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες και συνεργάτες μας σε όλα τα επίπεδα.

Η Maison Concept & Objet έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ισχυρό πολυκάναλο δίκτυο με εταιρικά και franchise καταστήματα. Πώς διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών επιχειρηματικών μοντέλων;

 Η MAISON έχει υιοθετήσει 3 διαφορετικά μοντέλα καταστημάτων αλλά πάντα διατηρούμε 1 μοναδικό συνεργάτη σε κάθε πόλη εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μοντέλο καταστήματος

  1. Corner 50-100 τ.μ.
  2. City 100-200 τ.μ.
  3. Concept 400 τ.μ. και άνω

To MAISON CORNER επιλέγεται για περιοχές down town σε κομβικά σημεία οπού λειτουργούν αυτόνομα ή μπορεί να είναι «δορυφόρος» ενός μεγαλύτερου καταστήματος στην ιδιά πόλη. Επιλέγουμε έπιπλα και διακοσμητικά που χτίζουν το cοncept & objet με απόλυτο τρόπο ώστε η επένδυση να είναι αποδοτική και η επιλογή γίνεται ανάλογα με την τοποθεσία του καταστήματος. Το MAISON CΙTY επιλέγεται για τον εμπορικό ιστό της πόλης και προτιμούμε καταστήματα με μεγάλες βιτρίνες διότι η εικόνα του θα απογειώσει όλη την πόλη, μια ολοκληρωμένη πρόταση όπου μπορείς να δεις πολλές από τις concept λύσεις του MAISON συνδυασμένες άψογα με τα διακοσμητικά  που θα γίνουν talk of the town (city). Το MAISON CONCEPT STORE επιλέγεται για περιοχή σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης αλλά με άνετη στάθμευση. Τα περισσότερα τετραγωνικά έχουν την δυναμική της παρουσίασης μεγαλύτερης γκάμας επίπλου οπού διαφοροποιούν αισθητά την απόδοση της επένδυσης. Πρότυπα σχέδια. Καινοτόμες λύσεις. Συνδυασμοί υλικών γεμάτοι φαντασία. Αφοσίωση στη λεπτομέρεια. Κάθε προϊόν έχει μία πολύ όμορφη ιστορία να αφηγηθεί. Γεμάτη χρώματα, υφές και εμμονή στην άνεση και την πρακτικότητα. Ένα παζλ, μια τελική εικόνα, αμέτρητα concept!

 Το δίκτυο του Maison Concept & Objet έχει αναπτύξει πρακτικές που είναι σχεδιασμένες για να ικανοποιούν τις ανάγκες του σύγχρονου franchisee.

maison concept objet franchise

 Ποιες είναι οι τάσεις στο λιανεμπόριο και πώς τις ακολουθεί το Maison Concept & Objet;

 H τάση στο λιανεμπόριο έχει διαφοροποιηθεί τα τελευταία χρονιά κατά πολύ και ο πελάτης προσεγγίζει όλο και περισσότερο τις αλυσίδες που κερδίζουν το ενδιαφέρον τους και την εμπιστοσύνη τους. Το διαδίκτυο έχει φέρει την επανάσταση στην άμεση πληροφορία αλλά και στην διαφάνεια προϊόντων -τιμών. Η MAISON ακολουθώντας την στρατηγική συνεχούς ανάπτυξης έχει θέσει δυναμικούς στόχους και έχει προετοιμάσει τον οδικό χάρτη για την επίτευξη τους. Δυναμική εταιρική ταυτότητα σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας μας, κοινή διακοσμητική εμφάνιση, κοινός τρόπος εξυπηρέτησης αλλά μοναδικός και κοινή εμπορική πολιτική. Εταιρικό site το οποίο είναι αρωγός στο δίκτυο των καταστημάτων μας και ο τελικός καταναλωτής έχει πλήρη ενημέρωση για τα προϊόντα μας. Η προτεραιότητα μας σε κάθε μας κίνηση είναι ο «πελάτης μας»

Με ποιον τρόπο επιτυγχάνεται η συνεχής ανάπτυξη του concept και του επιχειρηματικού μοντέλου;

Το MAISON απευθύνεται σε συνεργάτες που μπορούν να νοιώσουν την δύναμη του concept να αγκαλιάσουν την ιδέα και να επενδύσουν σε αυτή. Συνεργάτες που αγαπούν αυτό που κάνουν και μπορούν να περάσουν τις αξίες και το όραμα στον πελάτη τους, να τον κάνουν να νοιώσει ξεχωριστός, μοναδικός όπως και το MAISON. Να τον εκπλήξουν ευχάριστα με τις τιμές και την εξυπηρέτηση που θα προσφέρουν. Συνεργάτες που θα δουλέψουμε και θα εξελίξουμε μαζί το MAISON και το όραμα του. Οι περισσότεροι συνεργάτες μας έχουν προέλθει συστημένοι από παλαιοτέρους συνεργαζόμενους στην αλυσίδα και αυτό αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση στο όνειρο μας.

maison_home_improvement_franchise_awards_2023

 

Η Maison πιστεύει στην αξία των ανθρώπων και τη δυναμική της ομάδας, πιστεύει στις ανθρώπινες σχέσεις και αυτό επιδιώκει με όλους τους συνεργάτες μέσα και έξω από την εταιρεία.

 Με ποιες πρακτικές, το δίκτυο franchise Maison Concept & Objet ικανοποιεί τις ανάγκες του σύγχρονου franchisee;

 Το δίκτυο του Maison Concept & Objet έχει αναπτύξει πρακτικές που είναι σχεδιασμένες για να ικανοποιούν τις ανάγκες του σύγχρονου franchisee. Προσφέρουμε ολοκληρωμένη εκπαίδευση και υποστήριξη σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους διαδρομής, από την αρχική εκπαίδευση έως τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη. Παρέχουμε ένα συνεχές ρεύμα πληροφοριών, εργαλεία και πλατφόρμες επικοινωνίας που διευκολύνουν την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των μελών του δικτύου.

 Με ποιον τρόπο Maison Concept & Objet διασφάλισε την αποδοτικότητα των franchisees της;

 Μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και μέσω της δημιουργίας εξατομικευμένων πλάνων που λαμβάνουν υπόψιν τους τις ανάγκες κάθε συνεργάτη και τις ειδικές ανάγκες κάθε περιοχής καταφέρνουμε να βελτιώνουμε διαρκώς την αποδοτικότητα των franchisees μας. Η στοχευμένη διαφημιστική μας καμπάνια σε όλα τα επιλεγμένα κανάλια διαφήμισης όπως τηλεόραση, social media, περιοδικά κ.ά. αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο που βοηθάει στην αποδοτικότητά μας.

 Το δίκτυο του Maison Concept & Objet έχει αναπτύξει πρακτικές που είναι σχεδιασμένες για να ικανοποιούν τις ανάγκες του σύγχρονου franchisee.

 Ποια είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να πληροί ο νέος συνεργάτης σας;

 Ο νέος συνεργάτης που αναζητούμε πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Αναζητούμε άτομα με εμπειρία και γνώση στον τομέα του design και της διακόσμησης, που μοιράζονται το πάθος μας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες μας. Αναζητούμε επίσης άτομα με επιχειρηματικές δεξιότητες και ικανότητες διαχείρισης, που είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ανάπτυξη και τη διαχείριση μιας επιτυχημένης επιχείρησης στον κλάδο του home improvement.

 Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας, ως GOLD WINNER HOME IMPROVEMENT FRANCHISE.

 Η βράβευσή μας ως GOLD WINNER HOME IMPROVEMENT FRANCHISE αποτελεί μια αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας της ομάδας μας και της προσήλωσης μας στην ικανοποίηση των πελατών μας. Αυτό το βραβείο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να αναπτύσσουμε το δίκτυό μας, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες μας και ευκαιρίες επιτυχίας για τα μέλη μας.