Grigoris - Coffee & Snack Franchise 2023

«Το όραμά μας είναι να μεταδίδουμε το χαμόγελο σε όλο τον κόσμο με τον καφέ, τις γεύσεις και τη φιλοξενία μας». Γιώργος Αραούζος, Γρηγόρης

Ο «ΓΡΗΓΟΡΗΣ» για πάνω από 50 χρόνια προσφέρει στο κοινό μοναδικό καφέ και πεντανόστιμα snacks που φέρουν την υπογραφή της ποιότητας του. Πέρα από τις μοναδικές γεύσεις και την άριστη ποιότητα των προϊόντων του, το δίκτυο του Γρηγόρη, συνιστά ένα από τα πιο δυναμικά και ταχέως αναπτυσσόμενα ελληνικά δίκτυα franchise. Η συνεργασία με τους franchisees, το εδραιωμένο brand name αλλά και η ουσιαστική υποστήριξη που παρέχει στο δίκτυό του, αποτελούν μερικά από τα πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της επιχειρηματικής πρότασης που προσφέρει. Ο κύριος Γιώργος Αραούζος, Διευθυντής Λειτουργίας & Ανάπτυξης του Δικτύου Γρηγόρης, μίλησε στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS με αφορμή το βραβείο «COFFEE & SNACK FRANCHISE» με το οποίο τιμήθηκε ο Γρηγόρης στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2023. “Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας μία πλήρη προϊοντική γκάμα στον καφέ και το φαγητό, καθώς και μία μοναδική αγοραστική εμπειρία τόσο στο φυσικό όσο και στο online περιβάλλον”.

Ο Γρηγόρης, σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη άνοδο εντάσσοντας πρωτοποριακές τακτικές, στην κατηγορία της εστίασης και του street coffee. Ποια είναι τα στοιχεία τόσο του concept όσο και του επιχειρηματικού μοντέλου που οδηγούν τον «ΓΡΗΓΟΡΗΣ» στην κορυφή του κλάδου του;

Στον Γρηγόρη  εξελίσσουμε συνεχώς το επιχειρηματικό μας μοντέλο, με στόχο να αναπτύσσουμε πετυχημένες επιχειρήσεις franchise και να προσφέρουμε άριστης ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στους καταναλωτές, κάθε στιγμή της ημέρας. Τα βασικά στοιχεία που μας έχουν οδηγήσει στην επιτυχία είναι:

  • Το μεράκι μας για μία πλήρη και διευρυμένη προϊοντική γκάμα. Διαθέτουμε ένα εξειδικευμένο τμήμα R&D, το οποίο αφουγκράζεται τις διατροφικές τάσεις και δημιουργεί γευστικές προτάσεις για το σύγχρονο καταναλωτή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, το ότι ο Γρηγόρης, μετά από πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας, διατηρείται πάντα «φρέσκος» και προτιμητέος τόσο από τους συνεργάτες franchisees όσο και από τους καταναλωτές.
  • Η έμφαση που δίνουμε στην στήριξη, την καθοδήγηση και την εκπαίδευση των συνεργατών μας. Είμαστε δίπλα στους συνεργάτες από την πρώτη στιγμή. Από την εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας, την κατασκευή του καταστήματος, τη διά βίου εκπαίδευση του προσωπικού τους, μέχρι και την καθημερινή λειτουργία του καταστήματος. Αντιμετωπίζουμε μαζί όλες τις προκλήσεις, όπως για παράδειγμα το επίδομα ενέργειας που παρείχαμε πέρυσι σε όλο μας το δίκτυο, για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ενέργειας.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που, εμείς στον Γρηγόρη, έχουμε συνεργάτες franchisees για πάνω από 20 χρόνια. Όπως έχουμε και συνεργάτες franchisees οι οποίοι διαθέτουν 10 καταστήματα Γρηγόρης. Γνωρίζοντας ότι η διάρκεια συνεργασίας είναι το πιο δύσκολο σημείο στη δικαιόχρηση, ο Γρηγόρης είναι αναμφισβήτητα το δίκτυο με τη μεγαλύτερη διάρκεια συνεργατών, όχι μόνο στον κλάδο της εστίασης, αλλά σε όλη την αγορά που αναπτύσσεται με αυτή τη μέθοδο.

Eμείς στον Γρηγόρη, έχουμε συνεργάτες franchisees για πάνω από 20 χρόνια. Όπως έχουμε και συνεργάτες franchisees οι οποίοι διαθέτουν 10 καταστήματα Γρηγόρης.

Πώς επηρέασαν το δίκτυο «ΓΡΗΓΟΡΗΣ» οι προκλήσεις της εποχής, όπως η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα;

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού είναι όντως μία μεγάλη πρόκληση για όλες τις επιχειρήσεις. Εμείς στον Γρηγόρη, έχουμε μία ανθρωποκεντρική κουλτούρα η οποία μας «βοηθάει» να την αντιμετωπίσουμε. Έχουμε αναπτύξει εκπαιδευτικά προγράμματα για το προσωπικό, όπως και προγράμματα επιβράβευσης. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τους franchisees φροντίζουμε για την εξέλιξη των εργαζομένων. Τέλος, υλοποιούμε ενέργειες που ενισχύουν το employer branding. Στο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας, το τμήμα Supply Chain του Γρηγόρη έχει αναπτύξει μακροχρόνιες και «δυνατές» σχέσεις με όλους τους προμηθευτές μας, οι οποίοι μας παρέχουν, απρόσκοπτα, άριστα προϊόντα  σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ποιοι παράγοντες διασφαλίζουν τη διαχρονική επιτυχία ενός δικτύου franchise αλλά και των franchisees;

  • Η αναγνωρισιμότητα του brand, είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί προσελκύει πελατολόγιο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του καταστήματος. Στον Γρηγόρη μπορούμε να μιλήσουμε για καθολική αναγνωρισιμότητα και ως εκ τούτου μεγάλη δύναμη του brand.
  • Η τεχνογνωσία που παρέχει ο franchisor. Ένα δοκιμασμένο franchise concept με πολλά χρόνια εμπειρίας, γνωρίζει καλά τα βήματα της επιτυχίας, έτσι ώστε να διασφαλίζει την επιτυχία και την κερδοφορία του καταστήματος.
  • Η εκπαίδευση και η καθοδήγηση που παρέχεται από τον franchisor. Ένας πετυχημένος franchisor υποστηρίζει τους συνεργάτες του συνεχώς.
  • Η διευρυμένη προϊοντική γκάμα, που διαρκώς ανανεώνεται για να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών.

Στον Γρηγόρη, έχουμε δώσει έμφαση σε όλα τα παραπάνω, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε στους συνεργάτες μας μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση.

H πρόταση franchise του Γρηγόρη, αποτελεί ένα επιτυχημένο πρότυπο επιχειρηματικότητας, που δίνει ώθηση στην Ελληνική οικονομία.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του σύγχρονου franchisee και πώς απαντάει σε αυτά το σύστημα franchise «ΓΡΗΓΟΡΗΣ»;

Θεωρώ ότι ο σύγχρονος franchisee είναι συνειδητοποιημένος, «ψαγμένος» με την έννοια ότι έχει κάνει έρευνα αγοράς στα διάφορα concept και αποφασισμένος να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Αυτό που ουσιαστικά έχει ανάγκη είναι να νοιώσει ασφάλεια όσον αφορά στην επιτυχία της επένδυσής του. Εμείς στον Γρηγόρη τα γνωρίζουμε όλα αυτά και λόγω της μεγάλης μας τεχνογνωσίας, προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη & πάνω από όλα δοκιμασμένη πρόταση franchise, που εξασφαλίζει στο κατάστημα πελατεία, αυξημένη ημερήσια απόδειξη και κερδοφορία.

Με ποιον τρόπο το δίκτυο franchise «ΓΡΗΓΟΡΗΣ» έχει συμβάλει στην εδραίωση του franchising ως εργαλείου ανάπτυξης και ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας;

Ο Γρηγόρης αναπτύσσεται αποκλειστικά με τη μέθοδο του franchising εδώ και πάνω από 30 χρόνια και είναι από τους πρώτους που εδραίωσαν το franchising στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει αποκτήσει μία τεράστια τεχνογνωσία και έχει αναπτύξει και τυποποιήσει πρωτοποριακές διαδικασίες, που έχουν γίνει παραδείγματα προς μίμηση. Διαδικασίες που αφορούν στο real estate, την κατασκευή & τον πλήρη εξοπλισμό των καταστημάτων, το supply chain, τη real time επικοινωνία με τους franchisees και το προσωπικό τους, τη λειτουργία του καταστήματος, την ποιότητα, την εκπαίδευση κ.λπ. Για τους παραπάνω λόγους η πρόταση franchise του Γρηγόρη αποτελεί ένα επιτυχημένο πρότυπο επιχειρηματικότητας, που δίνει ώθηση στην Ελληνική οικονομία. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας, στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς και συνεισφέρουμε στο ΑΕΠ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πρόσφατα ο Γρηγόρης αναδείχθηκε Greek Business Champion 2023, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους!

Προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη και πάνω από όλα δοκιμασμένη πρόταση franchise, που εξασφαλίζει στο κατάστημα πελατεία, αυξημένη ημερήσια απόδειξη και κερδοφορία.

Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο νέος συνεργάτης του «ΓΡΗΓΟΡΗΣ»;

Το βασικό κριτήριο που θέλουμε να πληροί ο νέος συνεργάτης είναι το πάθος για την καφεστίαση και την εξυπηρέτηση των πελατών.  Η επικοινωνία, η εξωστρέφεια, η ενσυναίσθηση και η ευελιξία είναι επίσης πολύ σημαντικά soft skills. Γιατί οφείλουμε να προσφέρουμε μία μοναδική και εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες μας, η οποία συν διαμορφώνεται από τους συνεργάτες μας και το προσωπικό τους. Κατά τα άλλα, η εμπειρία είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη, καθώς παρέχουμε μία ολοκληρωμένη και δια βίου εκπαίδευση και καθοδήγηση. Το κάθε κατάστημα έχει το δικό του σύμβουλο λειτουργίας, που το στηρίζει συνεχώς.

Oφείλουμε να προσφέρουμε μία μοναδική και εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες μας, η οποία συν διαμορφώνεται από τους συνεργάτες μας και το προσωπικό τους.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας, ως GOLD WINNER COFFEE & SNACK FRANCHISE.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για αυτή την πολύ τιμητική διάκριση. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας μία πλήρη προϊοντική γκάμα στον καφέ και το φαγητό, καθώς και μία μοναδική αγοραστική εμπειρία τόσο στο φυσικό όσο και στο online περιβάλλον. Παράλληλα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρέχουμε στους συνεργάτες franchisees, προϊόντα που κερδίζουν την αγάπη και την προτίμηση όλων των καταναλωτών. Συνεχίζουμε δυναμικά σε αυτή την κατεύθυνση γιατί το όραμά μας είναι να μεταδίδουμε το χαμόγελο σε όλο τον κόσμο με τον καφέ, τις γεύσεις και τη φιλοξενία μας, να στηρίζουμε τους συνεργάτες μας και την κοινωνία και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για όλους.